10 • 05 • 2012

Mammadaba Multi rīti sezonu noslēdz Cūkmens ar bērniem no Francijas

AS „Latvijas valsts meži” noslēdz Mammadaba Multi rīti izglītojošo kino seansu un izglītojošo pasākumu ciklu bērniem par dabu, tās brīnumiem. Sezonas pēdējā seansā tiks izrādīta aizraujoša 2010. gada franču animācijas filma „Mana mazā mīļā planēta”, bet pirms seansa bērnus apciemos pats Cūkmens.

Mammadaba Multi rīti seanss notiek sestdien, 19. maijā plkst. 12.00 kino teātra Splendid Palace Lielajā zālē.

 

 

 

„Mana mazā mīļā planēta” (Ma petite planète chérie) ir franču režisora Žaka – Remi Žirarda (Jacques-Rémy Girerd) 2010. gada animācijas filma par bērniem, kas uz pasauli, dabu un dzīvniekiem skatās kā uz brīnumu, un tieši brīnīšanās liek viņiem uzdot daudz jautājumu un arī daudz ko uzzināt. Filmas tapšanā kā konsultanti piesaistīti ģeologi, botāniķi, ekologi un citi speciālisti, tā padarot stāstu ne vien aizraujošu, bet informatīvu. Filmas veidotāji pret savu mazo skatītāju attiecas kā pret ļoti saprātīgu, aizrautīgu un atbildīgu personu. Filma tiks izrādīta ar Francijas institūta Latvijā atbalstu.

 

Pirms seansa bērniem būs iespējams satikt darbīgo Cūkmenu un kopā uzzīmēt savu tīro mežu. Cūkmens mazajiem pasākuma apmeklētājiem stāstīs par to, kas notiek ar dabu, ja cilvēki to sāk piesārņot. Arī sevī mītošo meža zvēru varēs atmodināt seju apgleznošanas darbnīcā.

 

Mammadaba Multi rīti ir animāciju filmu cikls bērniem par dabu un brīnumiem, kas notiek mums apkārt. Mūsu mērķis ir ļaut bērniem saprast un pamanīt to, ka par darbu ir jārūpējas. Mammadaba ir laba un dāsna pret mums, tā ir visapkārt, tā rūpējas, un mums tai jāatbild ar to pašu.

 

Biļešu cenas: Ls 2.00 pieaugušajiem, Ls 1.50 bērniem (bērniem līdz 6 gadu vecumam, ja sēž klēpī – ieeja bez maksas).

 

Seansa garums kopā ar izglītojošo sadaļu: apmēram 1 stunda 15 minūtes.

 

Papildu informācija:

 

AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļa, tālrunis 67805432.