09 • 05 • 2012

AS „Latvijas valsts meži” godā Valsts vides projektu laureātus

AS „Latvijas valsts meži” Mežaparka izstādes telpā apbalvoja divpadsmit laureātus, kuri uzvaru guva trijos Valsts vides projektu olimpiādes posmos. Uzvarētājus bija ieradies sveikt arī tīro mežu un dabas aizstāvis Cūkmens.

Valsts vides projektu olimpiāde noris jau ceturto gadu pateicoties Valsts izglītības satura centrs sadarbībai ar AS "Latvijas valsts meži" (LVM) un biedrību "Latvijas Zaļā josta". Olimpiādes mērķis ir īstenot izglītību ilgtspējīgai attīstībai, audzināt izglītojamos dzīvot saskaņā ar apkārtējo vidi, saprātīgi izmantojot apkārtējās vides resursus, saglabājot tos nākamajām paaudzēm. Olimpiādes darbi tika vērtēti 8.– 9. klases un 10.– 12. klases grupās.

 

 

Labākais 8. - 9. klašu grupā bija Daniels Ancāns no Jaunsilavas pamatskolas 9. klases ar projektu "Bišu populācijas nākotne". Savukārt 10. - 12. klašu grupā labākais bija Kārlis Švalbe no Siguldas Valsts ģimnāzijas 12. klases ar projektu "Bakteriālās baterijas izveidošana un pārbaude".

 

 

Apskatot izstādi "Iepazīsties - koks!", daži pat iemēģināja izstādes objektus.

 

 

2009. gadā LVM ir parakstījusi sadarbības līgumu ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centru ar mērķi veicināt skolēnu informētību un izpratni par vides likumsakarībām, problēmām un to risināšanas iespējām.

 

Vairāk informācijas par LVM vides izglītības aktivitātēm skolām rodama mājas lapā www.mammadaba.lv sadaļā Meistarklase