20 • 04 • 2012

AS „Latvijas valsts meži” piedalīsies Latvijas Stādu parādē 2012

Jau zināms, ka pavasara lielākais Latvijas stādu audzētāju pasākums Latvijas Stādu parāde 2012 notiks Siguldā, Svētku laukumā 4. – 5. maijā.

Latvijas Stādu parādes mērķis ir popularizēt Latvijā audzētus stādus un to ražotājus, jo dalībniekiem ir viens pamatnoteikums – apmeklētājiem piedāvāt tikai Latvijā audzētus stādus. Jāatzīmē, ka šādi noteikumi ir tikai Stādu parādēs, kuras organizē Stādu audzētāju biedrība, tādēļ, apmeklējot šo pasākumu, noteikti varēsiet tikt pie Latvijā audzētiem stādiem.

AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības „Sēklas un stādi” direktors Guntis Grandāns: ”AS „Latvijas valsts meži” šajā pasākumā pārstāvēs vairāki dalībnieki. Savu stādu produkciju piedāvās Kalsnavas kokaudzētava, kuras dekoratīvie stādi  ir izslavēti ar savu izturību ziemā. Savukārt viena no pasaules modernākajām kokaudzētavām – Strenču kokaudzētava – apmeklētājiem sniegs ieskatu par jaunākām tehnoloģijām, to sniegtajām iespējām meža stādu audzēšanas jomā. Bet bērnus un pieaugušos ar dažādām atraktīvām un izglītojošām spēlēm priecēs Kalsnavas arborētuma pārstāvji.”

Pasākums divu dienu garumā visai ģimenei bezmaksas! Autostāvvieta vieglajām automašīnām un tūrisma autobusiem blakus Svētku laukumam bez maksas.

Latvijas Stādu parādi organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Siguldas novada Domi.


Vairāk informācijas: www.staduparade.lv

 

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432