27 • 03 • 2012

Mammadaba vēstniecības iepazīst Meža karjeras dienas

AS „Latvijas valsts meži” darbinieku vadībā deviņu Mammadaba vēstniecību skolēni uzzināja daudz ko jaunu par meža nozari Latvijā un brīvā dabā devās atraktīvās nodarbībās. Viņi apguva ne tikai praktiskas lietas, bet arī sajuta komandas garu, pildot dažnedažādus uzdevumus saistībā ar apkārtesošajiem dabas priekšmetiem.

„Meža karjeras diena” notika no 19. līdz 23. martam deviņās Mammadaba vēstniecības skolās. Skolēni divu mācību stundu laikā uzzināja par AS „Latvijas valsts meži” (LVM) darbu, meža nozīmi globālajos vides procesos, iepazinās ar LVM pārstāvja personīgo pieredzi un iesaistījās diskusijās par meža nozares iespējām Latvijā. Vidusskolēni guva arī atbildes uz sev aktuālo jautājumu – kur iespējams studēt mežzinātni pēc skolas beigšanas. Praktiskajā dienas daļā visi skolēni devās ārpus telpām, lai paši izmēģinātu mežstrādnieku līdzi paņemtos instrumentus un piedalītos nodarbībās.

Aktīva gaisotne valdīja arī Rīgas Teikas vidusskolā, kur skolēniem uzdotais darbs grupās veicināja radošo domāšanu par meža daudzveidību. Tad nu komandas sacentās, kurai būs interesantāks stāsts par dabā atrastajiem objektiem. Visas komandas uzskatīja, ka dabā esošās lietas ir vienotas savā starpā un spēj papildināt viena otru.

„Dabas daudzveidība ir ļoti liela, un tas ir apbrīnojami, kā tā spēj papildināt cilvēku dzīvi. Katrai lietai ir iespējams atrast neskaitāmus pielietojumus,” stāstā par dabā atrastajiem priekšmetiem uzsver Rīgas Teikas vidusskolas 11. klases skolēni. 

 

Atjautīgākie tika arī pie Mammadaba suvenīriem.

 

11. klases skolēni uzdevumā bija atraktīvi un ar humoru stāstīja par dabas priekšmetiem.

 

Rīgas Teikas vidusskolas 6. klases zēni ir lepni par savas skolas iegūto titulu „Mammadaba vēstniecība”. 

 „Meža karjeras diena” pagājušās nedēļas garumā notika deviņās Mammadaba vēstniecības skolās:  Tukuma E. Birznieka - Upīša 1.pamatskolā, Saulkrastu vidusskolā, Gulbenes Bērzu sākumskolā, Dzimtmisas pamatskolā, Ventspils 4. vidusskolā, Rīgas Teikas vidusskolā, Ēdoles pamatskolā, Eglaines pamatskolā un Biržu pamatskolā.

 

LVM „Meža karjeras dienas” rīko jau trešo gadu vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. Tā ir vides izglītības programma, kas balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Vairāk informācijas: www.tavsmezs.lv un www.mammadaba.lv

 

Informāciju sagatavoja:


Irēna Žabinska

AS „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas projektu vadītāja

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

www.lvm.lv