30 • 04 • 2012

Piecīšu ligzdā jauni iemītnieki

Pirms gada AS „Latvijas valsts meži” Mērsraga iecirkņa vadītājs Andris Siliņš atrada melno stārķu ligzdu, kurā atradās  pieci jauni putni.  Šogad uzņēmuma speciālisti, apmeklējot šo slaveno  ligzdu konstatējuši tajā jaunus putnus.

AS „Latvijas valsts meži” meža atjaunošanas un kopšanas speciāliste Solveiga Siliņa, aprīļa sākumā pamanīja ierastajās vietās – ūdenstecēs – barojamies divus stārķus un par tiem informēja uzņēmuma vides speciālisti Aiju Ārgali, kura  29. aprīļa rītā apmeklēja  šo ligzdu: „Pārvietojoties, cik vien iespējams klusu, nokļuvu aptuveni 50 m no ligzdas – vietā, kur tā ir labi redzama. Protams, putns bija ligzdā un perēja! Ātri nofotogrāfēju un devos prom. Tātad šeit viss ir kārtībā. Cerēsim, ka arī šis gads meža putniem būs tikpat ražīgs kā pagājušais!”

 

 

Maijā un jūnijā Ziemeļkurzemes mežsaimniecības darbinieki apmeklēs un pārbaudīs  visas trīsdesmit līdz šim zināmās melno stārķu ligzdas. Tiks apmeklētas arī vietas, kur ligzdas gājušas bojā, jo bieži vien jauna ligzda tiek uzbūvēta netālu no vecās vai arī tās vietā, ja koks nav gājis bojā. Pagājušajā gadā tika atrastas trīs jaunas melnā stārķa apdzīvotas ligzdas – šajā gadā jau saņemta  informāciju par vienu jaunu melnā stārķa ligzdu.

 

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432