18 • 05 • 2011

„Mammadaba meistarklasi” 2010./2011. mācību gadā beiguši vairāk nekā 5200 dalībnieki

AS „Latvijas valsts meži”  īstenotās vides izglītības programmas „Izzini mežu”  ietvaros 2010./2011. mācību gadā „Mammadaba meistarklasi” pabeidzis vēl nebijis dalībnieku skaits  –  vairāk nekā 5214 skolēni un skolotāji no 103 Latvijas skolām, no kuriem 2204 skolēni un skolotāji ieguvuši Meistaru Diplomu, 599 – Zeļļu Diplomu, bet 2411 – Mācekļu Diplomu.

Meistaru, Zeļļu un Mācekļu diplomu ieguvējus var apskatīt ŠEIT. Mammadaba Meistaru diplomu ieguvēji ir nopelnījuši Meistaru nozīmītes un Dāvanu kartes no AS „Latvijas valsts meži” stādu iegādei LVM kokaudzētavās. Mammadaba Zeļļi un Mācekļi arī saņems diplomus, kā arī Zaļas veicināšanas balvas no AS „Latvijas valsts meži”.

 

50 skolotāji un viņu klases, kas vissekmīgāk pabeidza meistarklasi, saņems dāvanā  dabas pētnieka Māra Oltes radīto grāmatu un DVD komplektu „Ēst ir Tavā dabā”. Apkopojot rezultātus, grāmatu ar pasta starpniecību nogādāsim skolotājiem un viņu klasēm, kuri nopelnījuši Meistara titulu un vislielāko papildpunktu skaitu, sarakstu var apskatīt ŠEIT.

 

Čaklākie skolotāji, kas saņēmuši Meistaru diplomu un visvairāk papildpunktu, ir nopelnījuši iespēju vasarā bez maksas piedalīties Mammadaba vides izglītības nometnē, savukārt skolas, kas īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju, pretendē uz Mammadaba vēstniecības statusa un karoga svinīgo saņemšanu nākamā mācību gada sākumā – 1. septembrī. Vides izglītības nometnes dalībniekus un Mammadaba vēstniecības statusam izvirzītās skolas tiks paziņotas tuvāko nedēļu laikā.

 

Lai kļūtu par Mammadaba Meistariem, dalībniekiem bija viena mācību gada laikā jāveic sekojošas vides izglītības aktivitātes:

 

  • jāpiedalās dabas sakopšanas talkā;
  • jāstāda mežs;
  • jātaisa un jāizliek putnu būrīši;
  • jāpiedalās „Meža olimpiādē”;
  • jāapciemo kāds no Mammadaba tūrisma objektiem.

 

Par katru no šīm aktivitātēm dalībnieki saņēma noteiktu meistarības punktu skaitu atbilstoši aktivitātes izglītojošajam līmenim. Punktu skaits arī noteica, vai dalībnieki ieguva Meistaru, Zeļļu vai Mācekļu diplomu.

 

2009./2010. mācību gada „Mammadaba meistarklasi” maijā pabeidza vairāk nekā 2642 skolēni un skolotāji no 68 Latvijas skolām, no kuriem 1396 skolēni un skolotāji ieguva Meistaru Diplomu, 449 – Zeļļu Diplomu, bet 797 – Mācekļu Diplomu.

 

„Mammadaba meistarklase” ir vispusīga iespēja skolām tuvināt mācību procesu dabai. Tā piedāvā 1.- 9. klašu skolotājiem un skolēniem apgūt vides izglītības programmu "Izzini mežu" caur atpūtu Mammadaba tūrisma objektos un AS "Latvijas valsts meži" mežsaimniecībās. „Mammadaba meistarklasi” kopš 2008. gada organizē AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros. Šīs programmas mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē. Vairāk informācijas par „Mammadaba meistarklasi” www.mammadaba.lv sadaļā „Meistarklase”.

 

Informāciju sagatavoja: Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja