14 • 07 • 2011

Valsts meži pirmie saņem PEFC sertifikātu

AS  "Latvijas valsts meži" (LVM) Dienvidkurzemes mežsaimniecība saņēmusi Eiropas mežu sertifikācijas sistēmas PEFC  (Programme for the Endorsement of Forest Certificationschemes) sertifikātu, tādējādi LVM  ir kļuvis par pirmo šādā veidā atzītu meža apsaimniekotāju  Latvijā. 

AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks: „Šī ir laba ziņa visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo tas apliecina, ka uzņēmums valsts mežus apsaimnieko atbilstoši visām vides prasībām, kas nodrošina meža vērtības, resursu un ekoloģisko procesu saglabāšanu, atjaunošanu un pat palielināšanu nākotnē. PEFC audits noslēdzies arī Rietumvidzemes, Zemgales mežsaimniecībās un šobrīd tiek gaidīts auditoru slēdziens. Pašlaik  PEFC audits notiek Austrumvidzemes un Ziemeļkurzemes mežsaimniecībās.

Pasaulē aptuveni 232 miljoni hektāru mežu  29 valstīs ir sertificēti atbilstoši nacionālajiem PEFC standartiem vai nacionālajai sistēmai, ko ir atzinis PEFC, savukārt PEFC piegādes ķēdi ir sertificējuši kopumā 7957 uzņēmumi. PEFC ir pasaulē vislielākā meža zaļās sertifikācijas shēma.

 

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tālr. 67805432