02 • 08 • 2011

LVM sāks piegādāt PEFC sertificētu koksni

Akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži” saņēmusi PEFC piegāžu ķēdes sertifikātu un saviem pircējiem sākusi piedāvāt Latvijā līdz šim nebijušu produktu – PEFC sertificētu koksni. Tas nozīmē, ka gala patērētājs pērkot ar šo simbolu marķētu gala produktu var izsekot visu tā tapšanā izmantoto izejvielu ceļu un būt pilnībā pārliecināts, ka tas nācis no videi draudzīgi apsaimniekota meža.

Vakardien, 2011. gada 1. augustā a/s „Latvijas valsts meži” saņēma jau otro PEFC meža apsaimniekošanas sertifikātu Austrumvidzemes mežsaimniecībai, līdz ar to PEFC sertificētās koksnes piegādes iespējas ir pieaugušas. PEFC sertifikātu iepriekš saņēmusi arī LVM Dienvidkurzemes mežsaimniecība.

AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības LVM Mežsaimniecība, pārdošana un piegādes izpilddirektors Jānis Osis: „Mēs esam gandarīti, ka tagad arī no Latvijā audzēta koka būs iespējams ražot izstrādājumus kas marķēti ar pasaulē vispopulārāko videi draudzīgas mežsaimniecības simbolu – PEFC zīmolu”.

Uzņēmums saviem pircējiem pārdod un piegādā ne tikai sertificētu koksni, uzņēmuma koku stādu audzēšanas un realizācijas process ir sertificēts atbilstoši ISO 9001: 2008 sistēmai, savukārt LVM Tūrisma un atpūtas centri „Ezernieki” un „Spāre” ir saņēmuši Zaļo sertifikātu.