19 • 07 • 2011

"Latvijas valsts meži" nominēti starptautiskai balvai par vides un sociālo atbildību

Prestižā konkursa European Business Awards rīkotāji ir identificējuši dažus no Eiropas spilgtākajiem uzņēmumiem, kas demonstrējuši trīs galvenos principus – šīs biznesa balvas stūrakmeņus - inovāciju, biznesa ekselenci un ilgtspēju. AS Latvijas valsts meži (LVM) spēcīgā konkurencē ir izvēlēti kā viens no Latvijas pārstāvjiem, kas tagad pretendē uz galveno balvu Vides un korporatīvās sociālās atbildības kategorijā.

“Ir pagodinoši, ka LVM ir novērtēti kā viena no spēcīgākajām kompānijām sociālās atbildības jomā ne vien Latvijā, bet arī Eiropā. Esam saviļņoti, ka LVM uzņēmējdarbības principi, mūsu panākumi un sociālās atbildības iniciatīvas augsti novērtētas šajā Eiropas spēcīgāko uzņēmumu forumā,” norāda LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

 

Tādi LVM korporatīvās sociālās atbildības projekti kā kampaņa pret mežu piesārņojumu “Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!” un koku stādīšanas akcija “Skābeklis” starptautisku atzinību saņēmuši vairakkārt, gan uzvarot konkursā Baltic PR Awards, gan iekļūstot European Excellence Awards finālā. Taču atzinība European Business Awards ir vērtējums ne vien atsevišķiem projektiem, bet gan uzņēmuma darbībai kopumā.

 

European Business Awards ir veltīts tam, lai izceltu un veicinātu progresu uzņēmumiem, kas spējuši iedzīvināt inovācijas un sasniegt komerciālus panākumus, vienlaikus esot sociāli atbildīgi un pozitīvi ietekmējot vidi, kurā tie darbojas. 2010. gadā European Business Awards nominēja kopumā 100 Ruban d’Honneur saņēmējus ar kopējo apgrozījumu lielāku par 766 miljardiem eiro (6% no ES IKP), kas nodarbina 3.5 miljonus cilvēku.

 

European Business Awards izpilddirektors Adrians Tripps (Adrian Tripp) stāsta: “Pēdējo piecu gadu laikā esam sasnieguši neticami augstu pieteikumu standartu. Tomēr tikai daži iegūst iespēju pārstāvēt savas valsts karogu un sacensties ar pārējiem, lai tiktu atzīti par vienu no vadošajām Eiropas kompānijām. Tas ir īpašs statuss, būt izceltam kā valsts pārstāvim un mēs gaidām, kad ieraudzīsim Latviju nākamajā raundā.”

 

 “European Business Awards piedāvā lielisku iespēju atpazīt labākos Eiropas biznesa piemērus un to panākumus pēdējo 12 mēnešu laikā.  Šīs kompānijas ir parādījušas iespaidīgu spēju sasniegt izaugsmi un uzplaukumu par spīti izaicinošajai ekonomiskajai situācijai. LVM un pārējie deviņi Latvijas pārstāvji sacentīsies spēcīgā konkurencē ar citiem veiksmīgiem uzņēmumiem, lai pārstāvētu savu valsti, un mēs vēlam tiem panākumus nākamajā kārtā,” teica Džons Keisijs (John Casey), HSBC Commercial Banking Europe izpilddirektors.

 

European Business Awards uzvarētāji un balvu ieguvēji tiks paziņoti šā gada 22. novembrī, Barselonā.

 

 

Papildus informācija:

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs.

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tālr. 6705432, mob. 29408866.