04 • 07 • 2011

„Meža Olimpiādē 2011” uzvar Ēdoles pamatskola

Sīvā sacensībā starp sešu Latvijas skolu komandām jūnija pēdējā dienā Tērvetes dabas parkā tika noskaidroti „Meža Olimpiādes 2011” uzvarētāji – izzinošā dabas ekspedīcijā uz Norvēģiju jau augustā dosies Ēdoles, Jeru un Tirzas pamatskolas komandas!

Lasīt koka ripas vēstījumu, analizēt statistikas datus par mežu, atpazīt putnu balsis un mājvietas, veikt koku mērījumus, uzbūvēt Sīkstulim dārza mēbeles, Raganas silā nomedīt mizgraužus un sacerēt teiku par zaļā zelta rašanos – „Meža Olimpiādes 2011” finālistiem Tērvetes dabas parkā veicamie uzdevumi nebija viegli, taču sešas komandas no Ēdoles, Jeru, Tirzas, Rāmuļu, Ogresgala pamatskolām un Babītes novada Salas sākumskolas tos paveica vienu pēc otra.

Koka mērījumus veic Tirzas pamatskolas komanda

Dienas noslēgumā finālisti devās uz Jaunmoku pili, kur Baltajā zālē svinīgā gaisotnē tika sadalītas godam pelnītās kadiķa koka medaļas – 1.vietu „Meža olimpiādē” šogad ieguva Ēdoles pamatskolas komanda – skolotāja Gunita Meiere un viņas audzēkņi Beatrise Šmidberga un Raigo Ansons, savukārt 2.vietu ieguva Jeru pamatskolas komanda, bet 3.vietu – Tirzas pamatskolas komanda.

2010./2011.mācību gada „Meža Olimpiādes” fināla rezultāti:

  • 1. vieta: Ēdoles pamatskolas skolotāja Gunita Meiere, 7.klases skolniece Beatrise Šmidberga un skolnieks Raigo Ansons
  • 2. vieta: Jeru pamatskolas skolotājs Juris Alps, 7.klases skolniece Laura Mellupe un 8.klases skolnieks Klāvs Rakeckis
  • 3. vieta: Tirzas pamatskolas skolotāja Nora Kalvīte,  6.klases skolniece Vanda Jurita Bariņa un skolnieks Atis Ķēniņš
  • 4. vieta: Babītes novada Salas sākumskolas skolotāja Anita Anspoka, 4.klases skolniece Monta Trektere un 5.klases skolnieks Ivars Janukovičs
  • Atzinība: Ogresgala pamatskolas skolotāja Velta Petkeviča, 8.klases skolniece Agita Seļikova un 7.klases skolnieks Jānis Mangulis
  • Atzinība: Rāmuļu pamatskolas skolotāja Inese Krēsliņa, 9.klases skolniece Alise Bāliņa un 7.klases skolnieks Kristers Komarovs

"Meža Olimpiādes 2011" uzvarētāji - Ēdoles pamatskolas komanda

Pirmo trīs vietu ieguvēji augustā dosies ārzemju dabas ekspedīcijā, savukārt 4.vietas ieguvējiem šī gada „Meža Olimpiādes” atbalstītājs – kompānija „Tallink” dāvāja īpašu balvu – ceļojumu ar prāmi uz Stokholmu. Atzinību ieguvušie saņēma pārsteiguma balvas no AS „Latvijas valsts meži”.

"Meža Olimpiādes 2011" dalībnieki un žūrija

Šogad „Meža olimpiāde” notika jau piekto gadu un par noteikto gada tēmu „Mājturība mežā” tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 212 stundu apraksti no 209 skolotājiem – 94 skolu pārstāvjiem. Kompetenta žūrija, rūpīgi izvērtējot katru iesniegto nodarbības aprakstu, izraudzījās sešus pusfinālistus, kā arī desmit skolotājus, kas nopelnījuši atzinību.

AS „Latvijas valsts meži” izsaka pateicību par atsaucību un radošu atbalstu „Meža Olimpiādes 2011” žūrijai, kurā bija pārstāvēti meža un izglītības nozares eksperti:

  • Māra Mīkule, žūrijas priekšsēdētāja – LR Zemkopības ministrija, Meža politikas departamenta pārstāve
  • Lelde Vilkriste – Mežzinātnes doktore
  • Dagnija Lazdiņa – mežzinātnes institūta „Silava” pētniece, Mežzinātnes doktore
  • Velga Kakse – Izglītības un Zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra speciāliste
  • Normunds Namnieks – Tērvetes dabas parka vadītājs

Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi.  Olimpiādi organizē AS „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” un Mammadaba meistarklase ietvaros.

Informāciju sagatavoja: Līga Zute-Abizāre, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, tālr. 67805432