25 • 05 • 2011

Noskaidrotas nākamā mācību gada Mammadaba vēstniecības un aktīvākie skolotāji

Apkopojot Mammadaba Meistarklases rezultātus, ir noskaidrotas tās skolas, kuras nākamgad nesīs Mammadaba vēstniecības goda nosaukumu, un  skolotājus, kuriem šogad būs iespēja piedalīties vides izglītības programmas „Izzini mežu” tālākizglītības kursos.

Jau trešo gadu, sadarbojoties AS „Latvijas valsts meži” un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centram (turpmāk tekstā – VISC), jaunā mācību gada sākumā – 1. septembrī deviņas Latvijas skolas tiks akreditētas par Mammadaba vēstniecībām. Šo godu skolas ir nopelnījušas, aktīvi pierādot savas zināšanas, prasmes un mīlestību pret mežu, meža vērtībām un apkārtējo vidi: stādot mežu, sakopjot dabu, izliekot putnu būrīšus, piedaloties Meža olimpiādē, apciemojot Mammadaba objektus un vispusīgi integrējot vides izglītību skolas darbā „Mammadaba Meistarklases” ietvaros.

Mammadaba vēstniecības nākamajā, 2011./2012. mācību gadā:

  • Rīga – Rīgas Teikas vidusskola
  • Austrumvidzeme – Gulbenes Bērzu sākumskola
  • Rietumvidzeme – Saulkrastu vidusskola
  • Zemgale –  Tukuma Ernesta Birznieka-Upīša 1.pamatskola
  • Vidusdaugava – Dzimtmisas pamatskola
  • Dienvidkurzeme – Ēdoles pamatskola
  • Ziemeļkurzeme – Ventspils 4.vidusskola
  • Dienvidlatgale – Biržu pamatskola
  • Ziemeļlatgale –  Rugāju novada Eglaines pamatskola

 

AS „Latvijas valsts meži” sveic jaunos goda titula nesējus!

 

Savukārt čaklākie skolotāji, kas šajā mācību gadā ir vides izglītības programmas „Izzini mežu”  ietvaros ir saņēmuši Meistaru diplomu un visvairāk papildpunktu, ir nopelnījuši iespēju vasarā bez maksas piedalīties Mammadaba vides izglītības nometnē. Trīs dienu nometne – VISC akreditēti tālākizglītības kursi „Daudzveidīga un skolēna izziņas aktivitāti, patstāvību un radošumu veicinoša mācību procesa īstenošana vides izglītībā pamatizglītībā par mežu, meža vērtībām un apkārtējās vides jautājumiem” plānoti no 26. – 28. jūlijam Mammadaba tūrisma un rekreācijas centrā „Ezernieki”, Lubānas novadā. Tālākizglītības kursos aicināto skolotāju saraksts atrodams ŠEIT.

Vides izglītības programmu „Izzini mežu” no 2005. gada Latvijā īsteno AS „Latvijas valsts meži”. Programmas mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē, iesaistot mežu kā tēmu un vietu vispārējās izglītības mācību procesā. Programma Latvijā tiek veidota saskaņā ar Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu „Learning about Forest”, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs. AS „Latvijas valsts meži” organizētajās programmas aktivitātes iesaistījušās jau vairāk kā 17% Latvijas vispārizglītojošo un speciālo skolu.

Informāciju sagatavoja: Inga Pētersone, LVM Komunikācijas projektu vadītāja, tālr. 67805432