05 • 07 • 2011

Cūkmens apciemo bērnus nometnēs

AS „Latvijas valsts meži” īstenotās sociālās kampaņas „Nemēslo mežā” galvenajam varonim Cūkmenam šī vasara būs īpaši aktīva – bez gatavošanās vasaras Tirgutūrei, kura šodien tika atklāta Rīgas Centrāltirgū, viņa svarīgāko uzdevumu sarakstā ir arī Latvijas Bērnu fonda organizēto bērnu nometņu apciemošana.

Cūkmens par savu misiju šogad izvirzījis samazināt atkritumu daudzumu Latvijā, ļaujot ieraudzīt lietu „otrās dzīves” potenciālu un tādējādi mazinot arī piesārņojumu vidē. Lai to īstenotu, Cūkmens sadarbībā ar labo darbu veikalu  „Otrā elpa” un Latvijas Samariešu apvienību uzsāk akciju „Nemēslo mežā! Padari lieko noderīgu!” un dosies Tirgutūrē, aicinot ikvienu Latvijas iedzīvotāju šogad īpaši padomāt par iespēju dot „otro elpu” lietām, kuras citādi nonāktu miskastē vai pat mežā.

Cūkmens akcijas ietvaros viesosies ne tikai 10 lielāko pilsētu tirgus laukumos, bet arī Latvijas bērnu fonda rīkotajās nometnēs, kur atraktīvi izglītojošā veidā informēs par atkritumu kaitīgo ietekmi un iespējamiem risinājumiem, lai samazinātu drazu daudzumu Latvijas valsts mežos. Cūkmens jau ir viesojies Rugājos, Alūksnē, Rožupē, savukārt jūlijā viņu ciemos uzņems arī bērni Mežezera nometnēs,  Madonā, Aglonā, Ēdolē, Alūksnē, Balvos, Cēsīs un vēl citur.

AS „Latvijas valsts meži” (LVM) Latvijas Bērnu fondu atbalsta kopš 2008. gada. Ar LVM atbalstu ir organizētas 26 vasaras nometnes, kurās bez maksas atpūtās vairāk kā 600 bērni ar īpašām vajadzībām no trūcīgām ģimenēm. 2010. gadā Latvijas Bērnu fonds sagatavoja un AS „Latvijas valsts meži” iesniedza projektu, kurš tika atbalstīts. Par šo ziedojumu tiks organizētas ne tikai tradicionālās nometnes bērniem ar īpašām vajadzībām, bet arī specializētās bērniem ar īpašām vajadzībām ratiņkrēslos, integrējošās un nometnes audžuģimeņu un aizbildņu ģimeņu bērniem. Bez šīm minētajām nometnēm, tiks rīkota arī viena specializētā nometne bērniem ar cerebrālo trieku.

AS „Latvijas valsts meži” ir valstij piederoša akciju sabiedrība, kas īsteno meža īpašnieka funkcijas ilgtspējīgā valsts mežu apsaimniekošanā un aizsardzībā. AS „Latvijas valsts meži” akciju turētājs ir Zemkopības ministrija.

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

Tālr. 67805432