04 • 06 • 2009

Latvijas valsts mežu kociņi augs Olimpiešu parkā

Par godu pirmajam BMX Olimpiskajam čempionam Mārim Štrombergam un Latvijas BMX Olimpiskās izlases sasniegumiem Pekinas Olimpiskajās spēlēs Valmierā tiek veidots jauns Olimpiešu parks, kuru ar AS "Latvijas valsts meži" dāvinātajiem kociņiem apstādīs paši  olimpieši.

 

Māris Štrombergs
Foto: AFP

 

Parka idejas autors ir BMX sporta klubs “Tālava”. Stāsta  kluba pārstāvis Toms Avotiņš: "Mērķis bija radīt kaut ko paliekošu pēc Māra Štromberga izcīnītā zelta Olimpiskajās spēlēs. Valmieras pagasts ierādīja teritoriju pie Valmieras apvedceļa Valmiermuižā netālu no BMX olimpiešu mājām un BMX velotrases. Teritorijas sakārtošanai un labiekārtošanai finansējumu ziedoja apkārtējo māju iedzīvotāji, savukārt stādāmo materiālu piegādāja AS “Latvijas Valsts meži”."

 

Pirmo koku stādīšanā maija beigās jau piedalījās BMX olimpieši un viņu ģimenes, olimpiskie čempioni un projekta atbalstītāji.

 

Bez BMX olimpiešiem Māra Štromberga, Ivo Lakuča un Artūra Matisona, pasākumā piedalījās Latvijas sporta leģenda - Jānis Lūsis ar saviem draugiem šēpmetējiem - Olimpiskajiem čempioniem no dažādām valstīm, kā arī Inese Jaunzeme 1956. gada Olimisko spēļu zelta medeļas ieguvēja.

Katrs Olimpisko spēļu dalībnieks parkā iestādīja pa ozolam. Savukārt BMX olimpiešu ģimenes un projekta atbalstītāji iestādīja pa kļavai. Jāņa Lūša jubilejas pasākuma viesi savus novēlējumus Olimpiešu parka veidotājiem atstāja Goda grāmatā, kas glabāsies BMX muzejā – slavas zālē.