09 • 05 • 2007

Aicinām piedalīties zināšanu konkursā 5.—9.klašu skolēniem „Kas notiek? – mežā”

 

Kā katru gadu, arī šogad aprīlī un maijā visā Latvijā norisinās dažādi „Meža dienu 2007” pasākumi. Lai pievērstu uzmanību mežam un tā vērtībai cilvēka dzīvē un tautsaimniecībā, Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar AS „Latvijas valsts meži” šogad organizē zināšanu konkursu 5.–9. klašu skolēniem „Kas notiek? mežā”.

 

 

Konkursā var piedalīties klašu vai interešu grupa ne vairāk kā 10 skolēnu sastāvā, atbildot uz konkursa nolikumā ietvertajiem 18 pamatjautājumiem un 6 papildjautājumiem par mežu un meža nozari. Darbu vērtēšana notiks trīs kārtās. Pirmajā kārtā tiks atlasītas anketas, kurās būs precīzi atbildēts uz pamatjautājumiem. Nākamajā kārtā konkursa komisija izvērtēs atbildes uz anketā ietvertajiem papildjautājumiem un noteiks piecas labākās skolēnu klašu vai interešu grupas - pa vienai no katra Latvijas plānošanas reģiona (Vidzemes, Zemgales, Kurzemes, Latgales un Rīgas reģiona) un tās tiks izvirzītas uz konkursa trešo kārtu - finālu.

Konkursa fināls notiks „Meža dienu 2007”centrālā pasākuma ietvaros šā gada  26.maijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Konkursa „Kas notiek? mežā” uzvarētāji tiks noteikti kopā ar šovu vadītāju Edvardu Švānu, izspēlējot zināšanu spēli „Meža banka”, kurā konkursa finālistiem būs jāatbild uz papildus jautājumiem par mežu un meža nozari. Konkursa uzvarētājiem, 10 skolēniem, balvās - iPodi, bet visiem finālā iekļuvušajiem - laikraksta „Diena” abonements nākamajam mācību gadam. Tāpat kā iepriekšējā gadā, „Meža dienu 2007”pasākumā paredzēta īpaša programma jauniešiem - skeitborda sacensības mini rampā un mūziķa Gustavo uzstāšanās.

 

Konkursa nolikumu skatiet pievienotajā dokumentā, to var saņemt arī Zemkopības ministrijā Rīgā, Republikas laukumā 2, 1111. kabinetā, kā arī skolās. Papildu informāciju, var iegūt  pie Māras Mīkules, tālrunis 7027553, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

 Konkursa_nolikums.doc