02 • 05 • 2007

Jaunieši kopā ar ministriem, Vācijas vēstnieku un sportistiem stādīs mežu pasākumā „Zaļais vilnis”

Piektdien, 4. maijā Latvijas jaunieši kopā ar LR Īpašu uzdevumu ministru Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normundu Broku, Vides ministru Raimondu Vējoni, Zemkopības ministru Mārtiņu Rozi, Vācijas vēstnieku Latvijā V.E. Ebernhardu Šupiusu, Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Ēriku Zundu un bobslejistu Sandi Prūsi stādīs 7000 priežu Zemgales mežsaimniecības Klīves iecirknī netālu no Ložmetējkalna. Pasākumu rīko Eiropas Savienības informācijas aģentūra (ESIA) un AS „Latvijas valsts meži” par godu Romas līgumu 50.gadadienai.

Pasākumā piedalīsies Latvijas skolu Eiropas klubu jaunieši un „Projekta Pēdas” dalībnieki, kā arī Ārlietu ministrijas darbinieki un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvji. Būs dzirdamas svinīgas uzrunas, tiks apbalvoti aktīvākie koku stādītāji. Ikvienam būs iespēja uzzināt, kā pareizi kopjams un atjaunojams mežs. Par muzikālo noformējumu rūpēsies grupa „Ēnas”, pasākumu vadīs vides pētnieks Māris Olte un kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis. Sākums plkst. 15:00.   

Koku stādīšanas pasākumā aicināti piedalīties masu mediji un citi interesenti. Masu mediju pārstāvji aicināti pieteikties līdz 2.maijam, plkst. 17:00 pa tālruni 67212611 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., ja nepieciešams transports vai papildu informācija.

Koku stādīšanas akcijas „Zaļais vilnis” laikā Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti stādīt kokus, šādi simboliski uzsverot, ka ilgspējīga attīstība, vides jautājumi un Eiropas nākotne ir svarīga ikvienam. Akcijā piedalās arī daudzas Latvijas pašvaldības, skolas, bibliotēkas, nevalstiskās organizācijas un valsts iestādes, papildinot mežus, birzis, parkus un dārzus dažādās Latvijas vietās. Līdzīgas akcijas aprīlī un maijā notiek arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs – Igaunijā, Rumānijā, Slovākijā un Kiprā.

 

Papildu informācija:

 

2007.gada 25.martā apritēja 50 gadi kopšRomā tika parakstīti Romas līgumi, kas lika pamatus valstu apvienībai, ko mūsdienās pazīstam kā Eiropas Savienību (ES). Atzīmējot šo Eiropai nozīmīgo faktu, ES dalībvalstis, Eiropas Parlaments, Eiropas Komisija un Eiropas Savienības Padome 2007.gadā rīko kopīgus pasākumus visās ES dalībvalstīs. Arī Latvijā valsts un pašvaldību iestādes, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta informācijas birojs Latvijā, kā arī Eiropas Kustība Latvijā, Klubs „Māja” – jaunatne vienotai Eiropai un citas organizācijas rīko pasākumus par godu Romas līgumu 50.gadadienai. Gadadienai veltīto pasākumu kalendārs pieejams māja lapā http://www.esia.gov.lv/lv/ROMA-50/kalendars/.