02 • 05 • 2007

Tūrisma sezonas atklāšana LVM dabas parkā Tērvetē

Sestdien, 5. maijā, pl. 12.00 LVM dabas parka Tērvetē Rotaļu laukumā - tūrisma sezonas atklāšanas pasākums "Meža mātes valstībā".

Svētkus atklās Latvijas radio bērnu vokālā ansambļa "Dzeguzīte" koncerts. Pasākumu kuplinās Kuldīgas bērnu un jauniešu centra muzikālais priekšnesums "Meža šovs" un rakstnieces Annas Brigaderes izrāde "Sprīdītis", kā arī Dobeles rajona skolu deju kolektīvu un vokālo ansambļu uzstāšanās.

Pasaku mežā apmeklētājus sagaidīs Meža māte, Rūķu māmiņa, Sila raganiņas un Velliņš, Sīkstulis ar kalponi. Meža māte izrādīs savu valstību: tā aizvedīs ciemos pie meža gara Sakārnīša, kurš rūpējas par kokiem; aicinās viesoties Velēnu vecīša mājiņā, apsveicināties ar vārtu sargu krupīti Kaupiņu un nama uzraugu kurmīti Samtcepuri. Rūķu māmiņa pārliecināsies par viesu vērīgumu, atjautību un veiklību. Savukārt pie  Sila raganiņām gaidāma draiskošanās un rotaļāšanās. Sēžot pie Raganiņu ugunskura, ceļotāji nesteidzīgi varēs nobaudīt īpašo meža zāļu tēju un saņemt uzmundrinājumus turpmākai dzīvei. Arī allaž omulīgais Velliņš gaidīs Jūs Raganu silā, ar kuru varēs uzspēlēt dabas kārtis vai ieskatīties nākotnē, iemest ellīgos kauliņus Laimes ritenī. Nonākot pie Sīkstuļa, parka apmeklētājiem būs jāizcieš dažādi pārbaudījumi. Drosmīgākajos viesus skopuļa kalpone cienās ar "trekno" zupu, kas pagatavota no 3 graudiem, ko Sīkstulis aizņēmies no peles pērnajiem krājumiem, un vienas tauku pickas.

Pie Meža ķēniņa būs izvietojusies skautu nometne, kuru izvērstajās aktivitātēs aicināts iesaistīties ikviens!

Visiem apmeklētājiem ieeja pasākumā bez maksas, LVM dabas parka Tērvetē kasēs saņemot brīvbiļetes.

 Papildus piedāvājums: izjādes ar zirgiem, mazo dzīvnieciņu (trušu un jūrascūciņu) izstāde - par samaksu.