03 • 04 • 2007

„MEŽA DIENAS 2007” PĀRŠALC LATVIJAS VALSTS MEŽUS

Klāt pavasaris un sākusies meža atjaunošanas sezona, kuru ieskandina „Meža dienu” pasākumi, kuriem ir sena tradīcija un kurus esam pārmantojuši no iepriekšējās mežkopju paaudzes. Akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži” (LVM) kā katru gadu „Meža dienās” aicina sabiedrību piedalīties meža stādīšanas, putnu būrīšu izvietošanas un meža sakopšanas talkās, šogad īpašu uzmanību pievēršot atkritumu savākšanai un visai sabiedrībai pieejamu atpūtas vietu sakārtošanai.

Visā Latvijā notiks vairāk nekā 100 pasākumu ar skolēnu, pašvaldību darbinieku, mednieku klubu un dažādu uzņēmumu līdzdalību. (Plānoto meža dienu pasākumu apkopojumu skat. pielikumā).

 

Līdztekus meža dienu pasākumiem norit arī ikdienas meža atjaunošanas darbi, kas, pateicoties agrajam pavasarim, jau aktīvi notiek Kurzemē, Latgalē un Zemgalē, kur jau apstādīti 212 ha, kas ir 20% no atjaunot plānotajiem hektāriem šajās mežsaimniecībās. Arī pārējās mežsaimniecībās jau sākušies pavasara darbi, kas liecina, ka šogad meža atjaunošanas darbi tiks veiksmīgi izpildīti un tiks nodrošināta nepārtraukta un efektīva mežaudžu atjaunošana valsts mežos. Kopumā uzņēmumā līdz 30. martam ir apsēti un iestādīti jau 282 hektāri meža.

 

 

Tomass Kotovičs,

Komunikācija daļas vadītājs

67805432, 29408866

 Meza_dienu_pasakumi_2007 .doc