30 • 03 • 2007

Lieldienu jampadracis LVM dabas parkā Tērvetē

Akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži” aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju pavadīt Lieldienas pie dabas, baudot svaigu gaisu, jautrību, tradicionālās un arī neierastākas Lieldienu rotaļas, jo pirmajā Lieldienās, 8. aprīlī plkst. 13 LVM dabas parka Tērvetē Rotaļu laukumā notiks lustīgs Lieldienu jampadracis.

Apmeklētājus sagaidīs Lieldienu simbols – dzīvi zaķi, kuri aicinās bērnus piedalīties zīmēšanas konkursā, Lutauša zaķu milzu olu ripināšanas, velšanas un celšanas atrakcijās. Svētkus kuplinās Rīgas Latviešu biedrības folkloras kopa un kapela „Sprīdīša spēlmaņi un rotaļnieki”, kā arī tautas deju kopas „Diždancis” un „Avots”. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja lielajā katlā novārīt cietāko, stingrāko un skaistāko Lieldienu olu, ar kuru varēs piedalīties gan olu ripināšanas sacensībās, gan olu cīņās. Un kur tad vēl dziesmas, dejas, spēles bērniem un pieaugušajiem, bufete un silta tēja! Aktīvākajiem un radošākajiem konkursu dalībniekiem paredzētas veicināšanas balvas – mammadaba tējas un sukādes.

Visiem pasākuma apmeklētājiem vienreizēja iespēja pirmajiem iepazīties ar LVM dabas parka Tērvetē jaunumu – ­­Meža mātes taku, kas atrodas līdzās Rotaļu laukumam.