14 • 05 • 2007

Tērvetes parks gaida ģimenes

Tērvetes dabas parks atzīts par ģimenei draudzīgāko vietu Latvijā. Tas plešas ap 1200 ha lielā teritorijā, trešdaļu no šīs platības aizņem Pasaku pasaule, kurā valda Meža Ķēniņš, Meža māte, rūķi, draiskie velniņi un raganiņas.

Parks ir sagatavojis speciālu piedāvājumu ģimenes dienā - 15. maijā

 

Visiem, kuri Ģimenes dienā, atbrauks uz Tērvetes dabas parku, būs iespēja tikties ar dzīvu Raganiņu, kura saimnieko Pasaku meža Raganu silā. Tā izrādīs savu māju uz vistas kājas, lidplaci un lūkotavu. Tērvetē dzīvo  labā Sila raganiņa, ar kuru kopā var iet rotaļās, minēt mīklas, saņemt uzmundrinājumus turpmākajai dzīvei. Sēžot pie Raganiņas ugunskura, ceļotāji nesteidzīgi varēs nobaudīt īpašo meža zāļu tēju.

 

Apkārt Pasaku mežam vijas Meža mātes taka. 15. maijā tikai ģimenēm ar bērniem pati Meža māte izrādīs savu valstību.Tā aizvedīs ciemos pie jautra meža gara – Sakārnīša, kurš rūpējas par kokiem. Ikviens no mazākajiem ģimenes locekļiem aicināts viesoties Velēnu vecīša mājiņā, apsveicināties ar vārtu sargu krupīti Kaupiņu un nama uzraugu kurmīti Samtcepuri. Meža māte izrādīs arī Sīkstuļa būdu, kurā ciemiņi varēs nosnausties, pametot pagalvī skopuļa laipni atvēlētos 10 salmus.

 

Savukārt tām ģimenēm, kurām vēl nav laimējies sastapt īstus rūķus, šī būs tā reize, kad to varēs izdarīt. Rūķu māmiņa un Rūķis solījuši neslēpties zem ciņa vai zaru kaudzē, bet parādīties ikvienam apmeklētājam. Esiet modri, jo rūķi pārliecināsies par Jūsu vērīgumu, atjautību un veiklību šajā dienā!

 

Paciemojušies pie milža Lutauša un izdancinājuši to kopā ar ņipro Sprīdīti, ikvienu sagaidīs Rotaļu laukums, kurā varēs izšūpoties un izskrieties no sirds patikas.

 

Ģimenēm ar bērniem ieeja Tērvetes dabas parkā 15. maijā ar 50% atlaidi.