31 • 05 • 2006

Par tīrām vasaras brīvdienām!

Kampaņas „Nemēslo mežā!” ietvaros Cūkmens 31. maijā noslēdza šā pavasara skolu tūri ar pēdējo zvanu Rīgas 100. vidusskolā. Pēdējās skolas dienas svētkos Cūkmens apbalvoja čaklākos skolniekus vidusskolā, kas uzvarējuši Cūkmena testā, kā arī kopā ar olimpieti Mārtiņu Rubeni novēlēja visiem Latvijas bērniem tīras un aktīvas vasaras brīvdienas.

Pavisam šajā pavasarī Cūkmens ciemojās 25 skolās, kuras bija uzvarējušas īpašā Cūkmena testā. Cūkmena tests tika izsludināts aprīļa beigās, kad skolu 4. klases varēja sacensties par iespēju satikt Cūkmenu savā skolā.

 

Kampaņu „Nemēslo mežā!” organizē a/s „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu un Meža attīstības fondu un tās mērķis ir mainīt sabiedrības attieksmi pret mežu piesārņošanu ar atkritumiem, iesaistot cilvēkus dažādās izglītojošās aktivitātēs. Kampaņu atbalsta arī „Projekts Pēdas”, kas regulāri rīko dabas sakopšanas pasākumus.

 

„Tā kā strauji tuvojas vasara un brīvlaiks, mums ir būtiski uzrunāt sabiedrību, īpaši, bērnus, par meža piesārņojuma problēmu un aicināt tos pavadīt laiku vasarā aktīvi un videi draudzīgi, nenodarot pāri mežam,” skaidro Tomass Kotovičs, a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs.  

 

Kampaņas rezultātā gada laikā no mežiem ir izvākti vairāk kā 6500 m3 atkritumu, kā arī sarīkotas 15 meža sakopšanas talkas. Apceļojot 40 skolas, 7 bērnu nometnes un dažādus pasākumus Latvijas reģionos, Cūkmens ir ticies ar vairāk kā 9000 bērniem, izglītojot tos par mežu piesārņošanas postu.