16 • 05 • 2006

Latvijas koku gāzēji uzvar Lietuvā

No 2006. gada 4. maija līdz 6. maijam netālu no Kauņas risinājās Lietuvas atklātais čempionāts koku gāzējiem.

 

Sacensībās piedalījās 25 labākie Lietuvas koku gāzēji un kā viesi bija uzaicinātas Baltkrievijas un Latvijas koku gāzēju izlases. Lietuviešiem galvenais bija noskaidrot savas valsts labākos sportistus, kuri pārstāvēs Lietuvu pasaules čempionātā Otepē (Igaunijā), kas notiks augusta vidū un pie reizes salīdzināt spēkus ar kaimiņvalstu komandām.

Pateicoties motorzāģu firmai Husqvarna un vietējai meža skolai čempionāts bija labi organizēts. Labs tas izdevās arī Latvijas komandai. Trīsdesmit divu dalībnieku konkurencē pirmajā sacensību dienā, koka gāšanas disciplīnā, pirmo vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Gvido Ķepītis. Otro un ceturto vietu attiecīgi arī ieņēma Latvijas sportisti Edmunds Krišāns un Edgars Kaverskis (juniors)

Otrajā sacensību dienā labāko rezultātu un 1. vietu kombinētās sagarināšanas disciplīnā izcīnīja ceturtais mūsu komandas sportists Anatolijs Seļivanovs. Tāpat atzīstami startēja Gvido Ķepītis, uzrādot trešo rezultātu zāģa ķēdes nomaiņas disciplīnā. Arī pārējie Latvijas dalībnieki bija labāko vidū un centās nosargāt pirmās dienas līderu pozīcijas.

 

 

Sacensību noslēgumā, saskaitot pa disciplīnām iegūto punktu summu, par uzvarētāju un pirmās vietas īpašnieku kļuva smiltenietis Gvido Ķepītis. Trešo vietu, palaižot priekšā Baltkrievijas čempionu Sergeju Škudrovu, izcīnīja Edmunds Krišāns (Latsin). Atzīstamu panākumu un sesto vietu pieaugušo konkurencē kopvērtējumā izcīnīja Latvijas komandas juniors Edgars Kaverskis (Ogres meža tehnikums).

Latvijas komandas dalību sacensībās nodrošināja biedrība “Meža sports” ar AS “Latvijas Valsts Meži” atbalstu un komandas vadība Voldemārs Kurtišs un Vilnis Svīķis.

 

 

(no kreisās E. Kaverskis, G. Ķepītis, A. Seļivanovs, E. Krišāns, G. Antons)

 

Lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam Latvijas komanda no 10. līdz 14. maijam piedalījās Husqvarnas treniņnometnē Igaunijā.