29 • 06 • 2006

Cūkmena Pēcjāņu talka sadarbībā ar Latvijas ceļvedi internetā Vietas.lv

Aicinājumu nepiesārņot dabu Līgo svētkos visu pirmsjāņu nedēļu līdztekus skanīgām Jāņu ziņģēm skandināja Latvijas radio 2. 

Diemžēl ne visi Latvijas iedzīvotāji bija dzirdējuši to, jo 25. jūnija vakarā veicot apgaitu pa Dūņezera krastu, Latvijas ceļveža Vietas.lv pārstāvji atrada veselu lēveni pēcsvētku atkritumus.

Atstātā "šmuce" ir tik liela, ka sazinoties ar a/s "Latvijas valsts meži" pārstāvjiem tika nolemts rīkot vēl vienu Cūkmena talku pie Dūņezera  š.g. 1.jūlijā!

„Katru gadu vasarā, kad saule mūs lutina, pēc svētkiem mežs nereti izskatās bēdīgi, tā kā tur var atrast visu, ko vien cilvēki ir izmantojuši – plastmasas traukus, dažādu preču iepakojumus, vienreizlietojamos grilus un pat trolejbusu, kurš uziets Aizkraukles rajonā,” stāsta Tomass Kotovičs, a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs. „Cilvēki mežā svētkos ienāk tīri. Bet vēl tīrāki iznāk, ja tie līdzi iznes savus atkritumus!"

Tāpēc a/s „Latvijas valsts meži” kampaņas „Nemēslo mežā!” laikā rīkoja akciju „Nemēslo mežā arī Jāņos!” Tās laikā cilvēkiem, braucot zaļumos, tika piedāvāts atkritumu savākšanai izmantot Cūkmena papīra maisiņus, kuri 23. jūnijā kopā ar iepirkumiem tika dalīti SIA „Latvija Statoil” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Aicinājumu nepiesārņot dabu Līgo svētkos visu pirmsjāņu nedēļu līdztekus skanīgām Jāņu ziņģēm skandināja arī Latvijas radio 2 – akcijas atbalstītājs. 

Diemžēl ne visi Latvijas iedzīvotāji bija dzirdējuši par šo akciju, jo 25. jūnija vakarā veicot apgaitu pa Dūņezera krastu, Latvijas ceļveža Vietas.lv pārstāvji atrada ne vien veselu lēveni pēcsvētku atkritumus, tukšas pudeles, vienreizējos grilus un pašrocīgi veidotu nojumju atliekas, bet pat pāris vientuļi gruzdošus Jāņu ugunskurus.....

Atstātā "šmuce" ir tik liela, ka sazinoties ar a/s "Latvijas valsts meži" pārstāvjiem tika nolemts rīkot vēl vienu Cūkmena talku pie Dūņezera  š.g. 1.jūlijā!

Tādēļ visi, kam rūp Latvijas mežu un ezeru tīrība un kārtība, tiek laipni aicināti piedalīties Cūkmena Pēcjāņu talkā, iepriekš gan piesakot savu dalību pa telefonu 9111411 vai e-pastu - Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

 

Talkas noslēgumā notiks arī pasākuma saviesīgā daļa - desiņu cepšana un draudzīgas sarunas pie ugunskura!

Pulcēšanās plkst. 11. 00 pie pagrieziena uz Kadagu. Vispiemērotākais sabiedriskais transports - autobuss Rīga-Saulkrasti- Ainaži, kas izbrauc no autoostas plkst. 9.40. Jākāpj laukā pieturvietā Siguļi un jāpaiet uz priekšu pārsimt metrus, kur būs norādes par talkas pulcēšanās vietu!