22 • 06 • 2006

Tīri Jāņi - svētki cilvēkam un mežam!

A/s „Latvijas valsts meži” kampaņas „Nemēslo mežā!” laikā atgādina: Nemēslo mežā arī Jāņos! Un piedāvā cilvēkiem, braucot zaļumos, atkritumu savākšanai izmantot Cūkmena papīra maisiņus, kuri 23. jūnijā kopā ar iepirkumiem tiks dalīti SIA „Latvija Statoil” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Aicinājumu nepiesārņot dabu Līgo svētkos visu pirmsjāņu nedēļu līdztekus skanīgām Jāņu ziņģēm skandinās arī Latvijas radio 2 – akcijas atbalstītājs. 

 

Svētku laikā aktivizējas skaistas lietas un sajūtas. Liekas, ka zāle stiprāk smaržo, saule vairāk silda un cilvēki vairāk priecājas. Diemžēl svētku laiks uzrāda arī sabiedrības vājās vietas, un dabas piesārņošana ir viena no tām. Cilvēki vairāk priecājas, vairāk atpūšas un vairāk atkritumu atstāj aiz sevis.

 

"Katru gadu vasarā, kad saule mūs lutina, pēc svētkiem mežs nereti izskatās bēdīgi, tā kā tur var atrast visu, ko vien cilvēki ir izmantojuši – plastmasas traukus, dažādu preču iepakojumus, vienreizlietojamos grilus un pat trolejbusu, kurš uziets Aizkraukles rajonā,” stāsta Tomass Kotovičs, a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs. „Cilvēki mežā svētkos ienāk tīri. Bet vēl tīrāki iznāk, ja tie līdzi iznes savus atkritumus. Svinēsim Jāņus tā, lai tie būtu svētki arī mežam!”

 

 

Vairāk informācijas par kampaņu: www.cukmens.lv.

 

Priecīgus un Zaļus Līgo svētkus!