08 • 05 • 2006

Notiks Imanta un Rimanta Ziedoņu grāmatas „Mežu zemē Latvijā” atvēršanas svētki

Masu saziņas līdzekļu žurnālisti ir laipni aicināti uz Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa sarakstītās grāmatas „Mežu zemē Latvijā. Aicinām ceļā!” atvēršanas svētkiem, kas notiks 10. maijā (trešdien) pulksten 14, akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” administrācijas ēkas pagalmā Rīgā, Kristapa ielā 30.

„Nenievājot kamieļus, Ēģiptes piramīdas un Kalifornijas pludmales, jāpiebilst, ka no rutīnas var tikt vaļā tepat Latvijā, mežos. Latvijas meži, izrādās, top arvien dūšīgāki, tie, kā teica viens no daudzajiem grāmatas tapšanas laikā satiktajiem mežsaimniekiem, Eiropas mērogā ir viens liels biotops. Tajos nu jau ir iekārtotas neskaitāmas takas un joprojām ir gana vietu, kur klasiski apmaldīties. Tajos ir daudz citādu skaņu un krāsu, tajos ir Bubo bubo, Perdix perdix un Limosa limosa, tajos ir Brastiņa, Urtāna pētīti un arī neviena nepētīti pilskalni, pamestas guļbaļķu viensētas ar iebrukušiem skaidu jumtiem, meteorītu un kara bumbu izdauzītas bedres, strēlnieku, kureliešu, vācu, krievu rakti bunkuri, neizskaidroti akmeņu krāvumi, tajos ir muldakmeņi, ļeņinekļi un citi kulta akmeņi, un ja vajag – Vidzemes mežos var atrast akmens piramīdas,” grāmatas ievadvārdos raksta Rimants Ziedonis.

 

Grāmatas atvēršanas svētkos būs klāt arī tās autori, Imants Ziedonis un Rimants Ziedonis, lai stāstītu, kāpēc rakstījuši grāmatu par lielo Latvijas dabas bagātību – mežu – un tajā sastopamajām vērtībām. Pasākuma laikā būs iespēja iegūt grāmatu ar abu tās autoru autogrāfiem. Savukārt par omulīgu gaisotni grāmatas atvēršanas svētkos gādās pazīstamais saksofonists Imants Skuja.

 

Grāmatu izdevusi izdevniecība „Latvijas Avīze”, grāmatas tapšanā ļoti lielu darbu un laiku ieguldījuši akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” darbinieki. Šī ir unikāla grāmata, jo piedāvā katram iepazīties ar visām tām dabas un kultūrvēsturiskajām vērtībām, kas sastopamas Latvijas mežos. Grāmata ir bagātīgi ilustrēta ar izcilā dabas fotogrāfa A. Eglīša fotogrāfijām, atrast katru aprakstīto vietu palīdzēs kartes grāmatas pielikumā. Turklāt grāmata sastādīta tā, lai ikviens to varētu izmantot, dodoties mežā – grāmatā tiek piedāvāti dažnedažādi pastaigu un ekskursiju maršruti visā Latvijā.

 

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācijas daļas vadītājs

 

Papildu informācija: 7805432