02 • 05 • 2006

Dāvini Latvijai tīru un jaunu mežu

„Latvijas valsts meži” un „Projekts Pēdas” aicina ikvienu 4. maijā piedalīties akcijā „1=2”, sakopojot un iestādot mežu kopā ar olimpieti Mārtiņu Rubeni par godu savas valsts svētkiem.  

Akcijas laikā no plkst. 11.00 – 15.00 mežā pie Plakanciema svētku dalībnieki sacentīsies savā starpā atkritumu vākšanā, kā arī jauna meža stādīšanā. Izcirtumā viena nocirstā koka vietā tiks stādīti divi jauni koki, kā tas notiek visos valsts mežos. Talciniekus muzikāli spēcinās olimpietis Mārtiņš Rubenis jeb Dj Betons, kā arī jaunā popgrupa „Rise and Shine”. Darbosies armijas virtuve, kā arī īpašais viesis – Cūkmens, kas pamazām mostas no ziemas miega. Gaidāmi arī citi pārsteigumi un balvas!

 

Svētku dalībniekiem no Rīgas un Jelgavas tiks nodrošināts bezmaksas autobuss. Uzmanību – vietu skaits ir ierobežots (pieteikšanās pa e-pastu Jelgavā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Rīgā:Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.)! Visus interesentus, kas dosies uz svētku talku ar savu transportu, lūdzam skatīt pievienoto karti.

 

 

Jābrauc pa Rīga Jelgavas šoseju līdz Jūrmalas–Salaspils apvedceļam, uzbraucot uz tā un pagriežoties Salaspils virzienā. Tad jāpabrauc daži kilometri līdz pagriezienam pa labi uz Plakanciemu, jānogriežas un tālāk jābrauc tikai taisni – garām Plakanciemam, pāri Misas upei – līdz norādei „Meža dienas” ceļa kreisajā pusē pie meža ceļa. Tur notiks akcijas „1=2” svētku talka.

  

Šī ir jau otrā AS „Latvijas valsts meži” un „Projekta Pēdas” kopīgi organizētā akcija „1=2” valsts svētkos ar mērķi izglītot sabiedrību mežu stādīšanā un kopšanā. Pagājušā gada 4. maijā akcijas „1=2” talkā piedalījās vairāk nekā 130 jauniešu un olimpietis Jānis Lūsis.

 

Šajā gadā AS „Latvijas valsts meži” pavisam plāno atjaunot mežus 10 700 ha platībā, iestādot vairāk nekā 22 miljonus jaunu koku. Kopsim un audzēsim savus mežus!

 

 

 

 

Tomass Kotovičs,

„LVM” Komunikācijas daļas vadītājs

Tel. 7805432.