27 • 04 • 2006

LVM kokaudzētavas piedalīses „Stādu parādē”

29. un 30. aprīlī Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes iekšējā pagalmā un pils parkā, notiks ikgadējā „Latvijas stādu parāde”, kurā piedalīsies arī AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības „LVM sēklas un stādi” kokaudzētavas.

Šogad Latvijas stādu parāde būs daudz plašāka nekā citus gadus, apmeklētājiem piedāvājot iepazīties ar Latvijā audzētiem stādiem un iegādāties tos, kā arī atpūsties patīkamā gaisotnē. Apmeklētājus priecēs koncerts pils saliņā, Jelgavas jauno estrādes mākslinieku koncerts „Pasta salā”, kā arī divas tematiskas foto izstādes.

 

 

Šogad „Latvijas stādu parādei ” pieteikušies vairāk nekā simt dalībnieku – stādu audzētāji, kolekcionāri un dārza inventāra tirgotāji no visas Latvijas. Izstādē pārstāvēti būs arī trīs botāniskie dārzi – LU Botāniskais dārzs, Nacionālais Botāniskais dārzs un Grobiņas privātais botāniskais dārzs, kā arī pirmoreiz – Kalsnavas arborētums.

 

LVM  kokaudzētavas piedalās „Latvijas stādu parādē” ar šādu piedāvājumu:

  • Strenču kokaudzētava – meža stādi, dekoratīvie stādi;
  • Kalsnavas kokaudzētava – dekoratīvie stādi;
  • Pļaviņu kokaudzētava – meža stādi, dekoratīvie stādi;
  • Jelgavas kokaudzētava – dekoratīvie stādi;
  • Kalsnavas arborētums – izglītojošā informācija, arborētuma reklāma, dekoratīvo koku, krūmu sēklas.

Stādu parādes dalībnieki un apmeklētāji varēs apmeklēt izglītojošas speciālistu lekcijas: par rododendru audzēšanas jautājumiem stāstīs pazīstamais rododendru selekcionārs Rihards Kondratovičs. Ar lekciju „Mazpazīstami dekoratīvie kokaugi Latvijas dārzos” uzstāsies Nacionālā Botāniskā dārza Dendrofloras nodaļas vadītājs Andrejs Svilāns. Dendrologu biedrības arboristu nodaļas vadītājs Edgars Neilands iepazīstinās ar jaunu profesiju Latvijā – kokkopis arborists.

Stādu parādi organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti.