27 • 04 • 2006

Valmieras kokaudzētavā tagad var nopirkt arī dekoratīvos stādus

Līdz šim Valmieras kokaudzētava bija pazīstama kā vieta, kurā tika piedāvāts iegādāties stādus meža atjaunošanai, galvenokārt egles un priedes kailsakņu stādus. Taču kopš 26. aprīļa piedāvātais sortiments ir vairākkārt dažādojies, jo kokaudzētava uzsāk arī dekoratīvo stādu tirdzniecību.

 Īpaši veiksmi un izdošanos novēlēja Valmieras pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Leitis. 2005. gadā kokaudzētava ir atzīta par vislabāk sakopto ražošanas objektu Valmieras pagastā.

 

 

Tagad kokaudzētava būs ne tikai piemērs citiem, bet arī tiešā veidā veicinās vides labiekārtošanu, piedāvājot dekoratīvos stādus gan apzaļumošanas profesionāļiem, gan vienkārši dārzkopības entuziastiem.

 

Dekoratīvo stādu pircējus laipni gaidīs Valmieras kokaudzētavas darbinieces Gunta Vēvere un Gunta Ardava, kas būs gatavas arī konsultēt, kā iegādātos stādus labāk audzēt, lai tie spētu parādīt savu skaistumu iespējami pilnīgi. Lai ilustrētu stāstījumu, sagatavota plaša attēlu kolekcija, kas pircējam sniedz ieskatu par to, kā augi izskatīsies, kad būs iestādīti daiļdārzā.

 

Visi piedāvātie stādi ir audzēti AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības "LVM Sēklas un stādi" kokaudzētavās, galvenokārt Kalsnavā un Strenčos. Sortimentā ir gan skuju koku dekoratīvās formas, gan lapu koki, krūmi un liānas. Sortiments tiks gan atjaunināts, gan regulāri papildināts. Pastāv iespēja arī pasūtīt ko īpašu – kokaudzētavas darbinieki pasūtījumu nokomplektēs, izmantojot iespējas piegādāt stādus arī no Jelgavas un Pļaviņu kokaudzētavas.