26 • 04 • 2006

Meža ķēniņš aicina uz Tērvetes parka sezonas atklāšanas svētkiem

 

6. maijā Tērvetē norisināsies tradicionālie tūrisma sezonas atklāšanas svētki. Tērvetes dabas parka Rotaļu laukumā viesus sagaidīs Meža ķēniņš ar Princesi un Ākstu, brīnumus rādīs Rīgas cirka mākslinieki, varēs vērot vēderdejotājas priešnesumu, balonu salūtu, ieklausīties flamenko ģitāras skaņās.

Svētkus kuplinās skolēnu sagatavotie uzvedumi – izrāde „Princese Gundega un karalis Brusubārda”, fragmenti no izrādes „Sprīdītis”, viesus priecēs Tērvetes novada skolu mazie dejotāji, folkloras kopas un popgrupu koncerts. Pasaku mežā notiks pieņemšana pie Meža ķēniņa, bet „Meža ķēniņa skautu nometnē” jaunie meža sargi organizēs dažādas meža sporta spēles, Raganas silā darbosies Sila raganiņa, zināšanas par dabu apmeklētāji varēs pārbaudīt meža izziņas konkursos.

 

 

Atklāšanas pasākums Rotaļu laukumā

Plkst. 13.00 ar fanfarām Ķēniņa sūtņi ieskandinās sākumu, un pajūgā atbrauks Ķēniņš ar Princesi un Ākstu. Ķēniņu godasardzē sagaidīs meža sargi – skauti. Lai varētu šajā gadā ierasties parkā, Ķēniņam jāzina, vai viss kārtībā, tāpēc viņš pārbaudīs dažus skatītājus un arī atbildīgos darbiniekus.

 

Ķēniņu izklaidēt un labvēlību izlūgties ieradīsies arī citzemju sūtņi, kuru vidū gaidāmi arī cirka mākslinieki, vēderdejotāja, flamenko ģitārists.

 

Atklāšanas pasākuma nobeigumā tiks palaists balonu salūts.

 

 

Tālākā norise

  Rotaļu laukumā

 14.00—15.10 Jelgavas rajona skolēnu izrāde „Princese Gundega un karalis Brusubārda”.

 

 15.20—15.50 Augstkalnes vidusskolas 1.- 3. klašu deju kolektīva uzvedums.

 

Pie Meža ķēniņa zirgiem.

14.00—16.00 „Meža ķēniņa skautu nometne” – iepriekšējā dienā Dobeles rajona skauti, pieaicinot skautus no citiem rajoniem, izveido nometni. Pasākuma laikā Meža ķēniņa jaunie sargi organizē dažādas meža sporta spēles – piemēram,  iešanu ar koka kājām, baļķa vilkšanu, šaušanu ar katapultu, bluķa mešanu utt., cienā apmeklētājus ar tēju.

 

14.00—15.00 „Pieņemšana pie meža ķēniņa” – Meža ķēniņš un Princese pieņem apmeklētājus, izsniedz tiem Meža ķēniņa dokumentu.

 

Pie Ķēniņa Mežsarga skulptūras

14.00—16.00 Tērvetes pamatskolas skolēni organizē konkursu „ Iepazīsti kokus”, kurā būs jānosaka koku sugas, vecums, jāmēra koku augstums utt.

 

 Raganas silā

14.00—16.00 darbojas Ragana. Bukaišu pamatskolas skolēni organizē konkursu „Mežs latviešu tautas folklorā”.

 

Pie Sprīdīša un Lutauša

14.00—15.00 uzstājas A.Brigaderes pamatskolas folkloras kopa, fragmentus no izrādēm rāda Jelgavas rajona skolu audzēkņi.

 

  Rotaļu laukumā

16.00 noslēguma koncerts. Uzstājas Tērvetes kultūras nama popgrupa „Roku rokā” un

A. Brigaderes pamatskolas zēnu estrādes ansamblis.

 

 

Svētku pasākums un ieeja Tērvetes dabas parkā šajā dienā bez maksas.