07 • 12 • 2001

Pēc Ziemassvētku eglītes uz valsts mežu

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kuru neatņemama atribūtika ir svētku eglīte. Bet kā to iegūt – nopirkt vai iet pašam mežā un izvēlēties. Atkal jautājums - vai drīkst?

Pēc Ziemassvētku eglītes uz valsts mežu

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kuru neatņemama atribūtika ir svētku eglīte. Bet kā to iegūt – nopirkt vai iet pašam mežā un izvēlēties. Atkal jautājums - vai drīkst?

Valsts akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” (LVM) šai sakarībā informē, ka vienu eglīti personiskām vajadzībām (šādai eglītei celma caurmērs ir mazāks par 12 cm) LVM apsaimniekojamajos mežos katrs Latvijas iedzīvotājs drīkst nocirst bez maksas. Eglītes nedrīkst zāģēt jaunaudzēs, bet to drīkst darīt uz stigām, grāvmalās, ap komunikāciju trasēm.

Tāpat atļauts arī savākt skuju koku zarus no jau nocirstiem kokiem vietās, kur notiek meža izstrāde.

Savukārt LVM Marketinga daļas vadītājs N. Priede informē, ka par nekoksnes vērtību, t.sk. svētku eglīšu, iegūšanu tālākas realizācijas vajadzībām LVM apsaimniekotajos mežos ir izveidota vienota kārtība. Tur ir noteikts, kas jādara iedzīvotājam vai organizācijai, kura vēlas nopirkt atļauju ievākt nekoksnes vērtības, lai tās realizētu un gūtu ienākumus ( t.i. nodarbotos ar uzņēmējdarbību). Tas nav sarežģīti – jādodas uz attiecīgo mežsaimniecību vai pie iecirkņa vadītāja, vai viņa vietnieka, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu. LVM amatpersona aprēķinās summu, kas jāsamaksā par eglītēm, zariem vai citām nekoksnes vērtībām, un, kuru pircējs var samaksāt skaidrā naudā (līdz 20 LVL) vai ar pārskaitījumu. Par saņemto naudu izsniegtā darījuma kvīts vai pēc pārskaitījuma saņemšanas izrakstītā pavadzīme ir dokumentāls apliecinājums nekoksnes vērtību iegūšanai.

Papildus informāciju var saņemt LVM mežsaimniecībās un meža iecirkņos.

Tālruņi: Zemgalē – 3007166

Rietumvidzemē – 4207180

Austrumvidzemē – 4776545

Vidusdaugavā – 5161540

Ziemeļlatgalē – 4607161

Dienvidlatgalē – 5307106

Ziemeļkurzemē – 3242742

Dienvidkurzemē – 3448067

Priecīgus Ziemassvētkus!

Papildus informācija: Tomass Kotovičs, valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” biroja vadītājs , tālr. 7805432; 9408866. E-mail: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 50.doc