25 • 10 • 2001

Krievijas virsmežziņu delegācija iepazīstas ar meža apsaimniekošanas pieredzi Latvijā

23. un 24. oktobrī Latvijā viesojās ievērojama mežinieku delegācija no Krievijas, kuras sastāvā ir kaimiņvalsts mežsaimniecības vadītāji - virsmežziņi un meža politikas veidotāji. Kaimiņvalsts mežkopju vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas pieredzi meža nozares pārkārtošanā tirgus ekonomikas principiem. Krievijas virsmežziņu delegācija iepazīstas ar meža apsaimniekošanas pieredzi Latvijā

23. un 24. oktobrī Latvijā viesojās ievērojama mežinieku delegācija no Krievijas, kuras sastāvā ir kaimiņvalsts mežsaimniecības vadītāji - virsmežziņi un meža politikas veidotāji. Kaimiņvalsts mežkopju vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas pieredzi meža nozares pārkārtošanā tirgus ekonomikas principiem.

Latvija kā mācību brauciena mērķis ir izvēlēta kā valsts, kas pēdējo gadu laikā ļoti strauji pratusi pārkārtot meža nozari, komercializējot valsts mežu apsaimniekošanu un izveidojot vienu no progresīvākajām valsts mežu apsaimniekošanas sistēmām Eiropā. Krievijas delegācija viesosies arī Igaunijā un Zviedrijā.

Vizītes laikā paredzētas sarunas ar ZM Meža sektora, Valsts meža dienesta un valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” pārstāvjiem, kā arī iepazīšanās ar privāto mežu apsaimniekošanu Cēsu pusē un “Latvijas valsts mežu” apsaimniekotajām mežu platībām Austrumvidzemes mežsaimiecībā, kas jau saņēmušas visā pasaulē atzīto FSC sertifikātu. Vizītes nobeigumā Krievijas delegācija iepazīsies ar moderno konteinerstādu audzēšanas tehnoloģiju LVM Strenču kokaudzētavā.

 47.doc