04 • 10 • 2024

Atradnes “Gaiduļi” sabiedriskās apspriešanas sanāksme

Otrdien, 8. oktobrī, plkst. 15.00 Čornajas pagasta Čornajas tautas namā (Miera iela 1, Čornaja, Čornajas pagasts, Rēzeknes novads) notiks sabiedriskās apspriešanas sanāksme par paredzētās darbības “Derīgo izrakteņu ieguve smilts-grants un smilts atradnē “Gaiduļi” Rēzeknes novada Čornajas pagastā” ietekmes uz vidi novērtējumu.

Sabiedriskās apspriešanas sanāksmei varēs pieslēgties arī tiešsaistē Microsoft Teams platformā:

 PIESLĒGTIES SABIEDRISKAJAI APSPRIEŠANAI  

Derīgo izrakteņu atradnē "Gaiduļi" paredzēta derīgo izrakteņu (smilts) ieguve aptuveni 9,875 ha platībā virs un zem pazemes ūdens līmeņa. Derīgo izrakteņu ieguvi paredzēts veikt ar atklāta tipa ieguves tehnoloģiju – ar ekskavatoru un frontālo iekrāvēju, kā arī nepieciešamības gadījumā noslēdzošajā izstrādes stadijā ar grunts sūcēju. Derīgo izrakteņu ieguve zem gruntsūdens līmeņa tiks veikta materiālu iegūstot ar smelšanas metodi, bez ūdens atsūknēšanas. Ņemot vērā pieprasījumu, gadā paredzēts iegūt līdz 40 000 m3 smilts un līdz 20 000 m3 smilts-grants. Iegūto materiālu ir paredzēts pārstrādāt sijājot, drupinot un skalojot.

No 2024. gada 16. septembra līdz 14. oktobrim var sūtīt rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību Vides pārraudzības valsts birojam (Rūpniecības iela 23, LV-1045, Rīga, tālr. 67321173, www.vpvb.gov.lv, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

Vairāk informācijas par paredzēto darbību: PAZIŅOJUMS par ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējo sabiedrisko apspriešanu paredzētai darbībai derīgo izrakteņu ieguvei smilts-grants un smilts atradnē “Gaiduļi”