22 • 08 • 2024

Kalsnavas kokaudzētavā plašā klāstā pieejami kvalitatīvi dekoratīvie stādi dārzam

kokaudzetava 27

Vasaras izskaņa ir piemērots laiks dārza labiekārtošanai vai papildināšanai ar dažādu šķirņu skujkokiem un lapkokiem. Pašlaik AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Kalsnavas kokaudzētavā plašā klāstā interesentiem pieejami dažādi lapu un skujkoku dekoratīvie stādi.

“Kalsnavas kokaudzētavā turpinās dekoratīvo konteinerstādu tirdzniecība. Sevišķi jāatzīmē egļu un priežu šķirņu dažādība, kas lieliski noder dārza labiekārtošanai. Kalsnavas kokaudzētavā pieejami tūju kailsakņi gan zemākiem dzīvžogiem Thuja occidentalis ‘Ovali’, gan augstākiem dzīvžogiem Thuja occidentalis ‘Holmstrup’. Piedāvājumā ir arī dažādu egļu šķirņu kailsakņu stādi, kuri pēc gadiem Ziemassvētku laikā priecēs ar svētku noskaņu dārzā – Picea omorika ‘Nana’, Picea abies ‘Barryi’ Picea pungens šķirnes,” piedāvājumu raksturo Kalsnavas kokaudzētavas ainavu speciāliste Aija Vītoliņa.       

         

Sākot no septembra vidus Kalsnavas kokaudzētavā plānots klientiem piedāvāt arī lapu koku kailsakņu stādus, piemēram, augstcelma potējumus – purpura ābeli Malus x purpurea ‘Pendula’, kas izceļas gan ar savu formu, gan lapu krāsojumu. Klienti iecienījuši arī vītollapu bumbieri Pyrus salicifolia ‘Pendula’, kurai raksturīgs sudrabaini pelēks lapojums kā arī nokareno karagānu Caragana arborescens ‘Pendula’.    

Kalsnavas kokaudzētavā audzētos stādus var iegādāties visos dekoratīvo stādu tirdzniecības laukumos Kalsnavas, Strenču, Jelgavas, Smiltenes un Valmieras kokaudzētavās.

lvm 25 bez fona