02 • 07 • 2024

Izsludināts konkurss augsnes gatavošanai, veidojot pacilas ar kausu, un meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšanai

pacila

Katru gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) veic stādīšanas darbus, atjaunojot un ieaudzējot mežu ar kvalitatīviem stādiem. Noslēdzot 2024. gada pavasara stādīšanas sezonu, LVM pārziņā esošie meži atjaunoti gandrīz 14 tūkstošu hektāru platībā, iestādot vairāk nekā 27 tūkstošus meža stādu. Izprotot augsnes gatavošanas darbu nozīmīgumu slapjās minerālaugsnēs un kūdras augsnēs, kā arī meža meliorācijas sistēmu uzturēšanas nepieciešamību, LVM izsludina konkursu “Augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar kausu, un meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšana 2024.–2027. gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos”.

“Sekmīgai meža atjaunošanai nepieciešams veikt kvalitatīvu augsnes sagatavošanu ar atbilstoši izvēlētu augsnes sagatavošanas agregātu. Stādīšanai atbilstoši sagatavotu augsni slapjās minerālaugsnēs un kūdras augsnēs var paveikt ekskavators, kurš aprīkots ar specializētu pacilu gatavošanas kausu vai parasto rakšanas kausu. Stabilai ūdens režīmu nodrošināšanai nepieciešams veikt meža meliorācijas sistēmu uzturēšanu. Uzskaitītos darbus uzticam pakalpojuma sniedzējiem, tāpēc aicinām interesentus pieteikties LVM izsludinātajā atklātajā konkursā. Darbus var kvalitatīvi paveikt, ja ir nepārtraukta komunikācija un laba sadarbība starp LVM un pakalpojumu sniedzējiem. Ja radušies jautājumi, aicinu izmantot iespēju un piedalīties organizētajās ieinteresēto piegādātāju sanāksmēs, gūstot atbalstu sava neatkarīga piedāvājuma sagatavošanai konkursam,” skaidro LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

appo4255.jpg

Ieinteresēto piegādātāju sanāksmei, kas notiks 9. jūlijā attālināti (MS Teams platformā), interesentiem iepriekš jāpiesakās līdz 8. jūlija plkst. 15.00, zvanot Antai Eveliņai: 28617229 vai rakstot e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Pieteikumā jānorāda ieinteresētā piegādātāja nosaukums un e-pasts, uz kuru tiks nosūtīta informācija par sanāksmi. Lūgums norādīt arī konkursa nosaukumu – “Augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar kausu, un meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšana 2024.–2027. gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos”.

LVM izsludinātā konkursa priekšmets ir augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar kausu, meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšana un iespējamie papildu darbi – apauguma novākšana, risu līdzināšana un ievalku izveide.

Iepērkamais kopējais darbu apjoms vispārīgās vienošanās ietvaros:

  • augsnes gatavošanas, veidojot pacilas ar kausu – 8344 hektāri,
  • meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšana – 2606 stundas,
  • apauguma novākšana – 320 hektāri
  • risu līdzināšana un ievalku izveide ­– katrs 120 000 metri.

Piedāvājumu var iesniegt EIS līdz 2024. gada 23. jūlija plkst. 10.00.

 VAIRĀK PAR KONKURSU (EIS) 

Konkursa rezultātā tiks slēgta vispārīgā vienošanos ar līgumu līdz 2027. gada 31. decembrim.

Kvalitatīva augsnes sagatavošana ir priekšnosacījums, lai stādi sekmīgāk ieaugtos pirmajos gados pēc stādīšanas un labi justos arī vēlāk, kad kokam veidosies augstuma un caurmēra pieaugumi. No augsnes sagatavošanas kvalitātes būs atkarīgs, cik viegli būs izpildāmi turpmāk plānotie darbi – stādīšana, kopšana, aizsardzība pret briežu dzimtas dzīvnieku bojājumiem. Pēc augsnes sagatavošanas un stādīšanas darbu izpildes veidojas izteiktas koku rindas ar līdzīgiem attālumiem starp stādiem.

Lasīt vairāk: