28 • 06 • 2024

Jaunā vides spēle “Latvijas Meža dēkainis” – piedzīvojums brīvdienu maršrutos

pie zanas upes

Plānojot atpūtu brīvajās vasaras dienās, iedzīvotāji aicināti apmeklēt labiekārtotās atpūtas vietas un apskates objektus Latvijas valsts mežos, kas ikvienam brīvi pieejami visa gada garumā. Lai brīvdienu maršruti šovasar būtu vēl aizraujošāki, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina doties dabā ar jauno vides  spēli “Latvijas Meža dēkainis”.

Vides spēle “Latvijas Meža dēkainis” noris 35 punktos Latvijas valsts mežos laikā no 1. jūlija līdz 1. oktobrim.

Lai piedalītos vides spēlē “Latvijas Meža dēkainis”, jāapmeklē kāda no sarakstā iekļautajām LVM apsaimniekotajām atpūtas vietām. Nonākot galamērķī, uz vietas jāmeklē pie koka piestiprināta zila norāde un ar viedtālruni jānoskenē uz tās esošais kvadrātkods, tad jāreģistrējas spēlei un pareizi jāatbild uz uzdoto jautājumu. Atbilžu meklēšana ļaus uzzināt ko jaunu par mežsaimniecību, dabu un konkrēto vietu vēsturi.

 Latvijas Meža dēkaiņa spēles punkti

Spēles norises laikā apmeklējot vismaz trīs no sarakstā iekļautajām atpūtas vietām un pareizi atbildot uz trim jautājumiem, atpūtnieks piedalīsies balvu izlozē, kuras rezultāti tiks paziņoti 10. oktobrī.

image 5

Lai piedalītos vides spēlē “Latvijas Meža dēkainis”, dalībniekam nepieciešams uzlādēts viedtālrunis ar neierobežotu interneta pieslēgumu. Telefonā jāiespējo GPS (atrašanās vietas noteikšanu).

 SPĒLE "LATVIJAS MEŽA DĒKAINIS 

Kopš uzņēmuma dibināšanas 1999. gadā, LVM izveidojusi un uztur vairāk nekā 300 valsts iedzīvotājiem un viesiem brīvi pieejamas tūrisma vietas. Pastaigu un velotakas, dažādi dabas apskates objekti, labiekārtotas atpūtas vietas mežā gan pie upēm, gan  ezeriem, interesanti kultūrvēsturiski pieminekļi, koka skatu torņi, purva laipas un skatu platformas – tik daudzveidīgas ir atpūtas iespējas Latvijas valsts mežos.

lvm 25 bez fona copy

Lasīt vairāk: