26 • 06 • 2024

“Latvijas valsts meži” paraksta sadarbības memorandu ar Bioloģijas skolotāju asociāciju

dsc04828

Atsaucoties Bioloģijas skolotāju asociācijas aicinājumam sadarboties sabiedrības izpratnes veicināšanā par meža ilgtspējīgu apsaimniekošanu, aizvadītajā nedēļā AS "Latvijas valsts meži" (LVM)  parakstīja abpusēju sadarbības memorandu.

““Latvijas valsts meži” ir ieguvusi skolotāju uzticību, rīkojot skolotāju kursus ar kvalitatīvu, pārdomātu saturu, organizējot skolēnu ekspedīcijas mežā, ar mācību saturu saistītus konkursus. Esam gandarīti par parakstīto sadarbības memorandu, kas paredz bioloģijas skolotāju iesaisti mācību materiālu veidošanā, sadarbību ar LVM speciālistiem, meklējot atbildes par meža ilgtspējīgu apsaimniekošanu,” pēc memoranda parakstīšanas uzsvēra Bioloģijas skolotāju asociācijas vadītāja Vēsma Vijupe.

LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš pateicās skolotājām par līdzšinējo sadarbību un pauda savu atbalstu plānotajiem pasākumiem: “Vides izglītība ir pamats zaļai nākotnei, ko “Latvijas valsts meži” apzinās kā vienu no svarīgākajiem uzdevumiem darbā ar skolām. Nākamgad apritēs 20 gadi kopš aicinām skolotājus ar klasēm doties dabā, piedalīties dažādās vides izziņas programmās un konkursos. Esam lepni, ka katru gadu meža izziņā iesaistās vairāk nekā 20 000 bērnu un jauniešu, kam mežs kļuvis par lielāko mācību vietu. Sadarbība ar Bioloģijas skolotāju asociāciju radīs augsni vēl dziļākai meža izpratnei Latvijas skolās, kā arī dos impulsu jauniem mācību materiāliem par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu.”  

Noslēgtā sadarbības memoranda ietvaros LVM apņemas nodrošināt izglītojošu materiālu izstrādi un izglītojošu pasākumu organizēšanu par meža jautājumiem, kas iekļauti Bioloģijas mācību priekšmetā. Savukārt biedrība “Bioloģijas skolotāju asociācija” apņemas piedalīties izglītojošu materiālu un izglītojošu pasākumu veidošanā kopā LVM, popularizēt un izplatīt informāciju par meža ilgtspējīgu apsaimniekošanu Latvijas skolās.

lvm 25 bez fona copy

Lasi vairāk: