20 • 06 • 2024

LVM izsludina konkursu mežsaimniecisko darbu veikšanai 2025.–2027. gadā

mezkopiba kopsana

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina potenciālos pakalpojumu sniedzējus līdz 26. jūlijam pulksten 10.00 iesniegt piedāvājumu atklātā konkursā ,,Meža atjaunošanas, kopšanas un aizsardzības pakalpojumu sniegšana 2025.–2027. gadā”. Iesniegt piedāvājumu aicināti gan esošie, gan potenciālie pakalpojumu sniedzēji ar mežkopības darbu pieredzi vai bez tās.

Konkursā tiek iepirkti tādi darbi kā meža stādīšana, agrotehniskā un jaunaudžu kopšana ar krūmgriezi, jauno kociņu apstrāde ar aizsardzības līdzekļiem pret briežu dzimtas dzīvnieku postījumiem u.c. Lielākā daļa darbu veicama ar rokas darba rīkiem un iepriekšēja mežkopības darbu pieredze nav obligāta, tāpēc pieteikties var ikviens, kurš prot vai ir gatavs apgūt kādu no mežkopības darbiem.

Konkursa pretendenti var izvēlēties iepirkuma daļas, kuru izpildes termiņš ir viens gads, vai arī tādas iepirkuma daļas, par kurām līgums tiks slēgts uz trim gadiem.

“Meža kopšanas darbi rada papildu darba iespējas vietējiem iedzīvotājiem. Tie ir gan sezonāli darbi, kurus darba veicējs var organizēt paralēli savam ikdienas darbam, gan dažādi pastāvīgi darbi. Vienlaikus ieinteresētos pakalpojuma sniedzējus aicinām būt atbildīgiem pret sevi un saviem darbiniekiem, uzņemoties saistības, kas atbilst spējām un iespējām,” norāda LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

 KONKURSA NOLIKUMS 

Konkursā iepērk sešu veidu mežsaimnieciskos darbus 169 375 hektāru kopplatībā. Konkursa rezultātā LVM kopā ar pakalpojuma sniedzējiem veiks meža stādīšanu 16 925 ha apjomā; atjaunoto meža platību papildināšanu 2545 ha apjomā; atjaunoto meža platību agrotehnisko kopšanu 57 635 ha apjomā; jaunaudžu kopšanu 53 790 ha apjomā; atjaunoto meža platību aizsardzību 31 025 ha apjomā un jaunaudžu stumbru aizsardzību 7 455 ha apjomā.

Sanāksmes klātienē visos LVM reģionos

Lai informētu par atklātā konkursa nolikuma noteikumiem, pakalpojumu sniegšanas kārtību, kā arī atbildētu uz potenciālo pakalpojumu sniedzēju jautājumiem, katrā LVM reģiona klientu centrā notiks klātienes ieinteresēto piegādātāju sanāksme. Uz ieinteresēto piegādātāju sanāksmēm aicināti gan esošie LVM sadarbības partneri, gan uzņēmēji, kuriem šī būs pirmā pieredze mežkopības pakalpojumu sniegšanā.

Sanāksmēs dalībnieki tiks informēti arī par jauninājumiem konkursa norisē. Piemēram, šī gada konkursā ir mainīta finanšu piedāvājuma veidne un tajā norādāmā informācija. Finanšu piedāvājuma sagatavošana kļuvusi vienkāršāka, vienlaikus radot iespēju veikt samaksu par faktiski padarīto darbu.

 Sanāksmju laiki reģionos 

Lasīt vairāk: