03 • 08 • 2023

Ābeļu meža iecirknī Sēlijā uz remontdarbu laiku slēgti divi tilti

ziemelsuseja

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) uztur un regulāri uzrauga 92 tiltus un 199 liela izmēra caurtekas visā Latvijā, vajadzības gadījumā veicot nepieciešamos remontdarbus drošai to ekspluatācijai. Augustā LVM uzsāks divu tiltu remontdarbus Sēlijā, tāpēc uz laiku satiksmei būs slēgts viens tilts Kalna pagastā un viens – Dignājas pagastā. 

Lai nodrošinātu tiltu nestspēju un to izmantošana satiksmes dalībniekiem būtu droša, LVM speciālisti tiltus regulāri apseko, veicot tiltu pārraudzību, un sertificēti eksperti piecu gadu ietvarā visiem tiltiem veic visaptverošas pārbaudes jeb galveno tiltu inspekciju. Saskaņā ar ekspertu slēdzieniem tiek plānoti un veikti nepieciešamie remontdarbi.

Augustā tiks uzsākti Vārzgūnes tilta remontdarbi Kalna pagastā un Ziemeļsusējas tilta remonts Dignājas pagastā. Būvdarbu dēļ satiksme pār šiem tiltiem būs slēgta, tāpēc iedzīvotājiem tuvāko mēnešu laikā būs jāplāno citi pārvietošanās maršruti. Paredzēts, ka Vārzgūnes tilta būvdarbi tiks pabeigti līdz šī gada 10. novembrim, bet Ziemeļsusējas tilta – līdz 31. oktobrim.

“Teritorijā ap šiem tiltiem ir pietiekami plaša un sazarota esošā infrastruktūra, ceļi ir labā stāvoklī, tāpēc remontdarbu vietu apbraukšanai nevajadzētu sagādāt lielas neērtības. Līdz ar darbu uzsākšanu būvnieki uzstādīs ceļa zīmes, kas brīdinās par remontdarbiem un informēs par apbraukšanas iespējām. Aicinām iedzīvotājus izturēties ar sapratni, lai jau pēc dažiem mēnešiem droši pārvietotos pa ierasto maršrutu,” norāda LVM Latgales reģiona meža infrastruktūras vadītājs Māris Matisāns.

 atjaunojamie tilti kartē 

Tilti ir sarežģītas un specifiskas inženiertehniskās būves, kas nodrošina ūdensteču šķērsošanu, tāpēc to remontdarbi ir vieni no sarežģītākajiem meža infrastruktūras darbiem.

Gan Vārzgūnes, gan Ziemeļsusējas tilts ir dzelzsbetona konstrukciju tilti uz pāļu balstiem. Katra tilta laidums ir aptuveni 16–18 metri ar brauktuves platumu 7 metri.

Atklāta konkursa rezultātā abu tiltu remontdarbus veiks ceļu būves firma SIA “Binders”.

Lasīt vairāk: