01 • 11 • 2021

Virtuāli apskatāma jauno mākslinieku darbu izstāde “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2021”

Mežs jau izsenis bijis iedvesmas avots visdažādākajām radošajām izpausmēm. Lai rosinātu jaunos māksliniekus novērtēt mežu kā bezgalīgu iedvesmas avotu un Latvijas lielāko atjaunojamo resursu, jau piekto gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) šoruden aicināja jaunos māksliniekus piedalīties stipendiju konkursā.

Konkursa finālam izvirzītos 16 Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbus, kas pretendē uz stipendiju, šogad aicinām iepazīt virtuāli:

 Virtuālā izstāde 

Izstādē aplūkojamie darbi atklāj, cik lielu vērtību jaunie un talantīgie mākslinieki saredz mežā, raksturojot to gan kā vietu iedvesmai, gan neizsīkstošu bagātību avotu. Viena no māksliniecēm saredz mežu kā īpašu vietu, kas sniedz brīvības sajūtu, ko ikdienas rūpes un trokšņainā pilsēta mūsos apslāpē.

Tāpat jaunos māksliniekus satrauc mežu piesārņošana ar atkritumiem, viena no māksliniecēm sava darba aprakstā min: “Mežs ir viss – māja un patvērums, dzīvības enerģijas un neizsīkstošo bagātību avots, kultūras rādītājs, izklaide un ienākumu avots. Necilvēkiem mežs ir arī sadzīves atkritumu kapsēta, kas slēpj pastrādāto noziegumu – vardarbību pret visu dzīvo”.

Izstādē apskatāmie darbi atklāj arī jauno mākslinieku izpratni par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, piemēram, mākslas darbā risinot jautājumu par cirsmas atlieku tālāku efektīvu izmantošanu.

Konkursa uzvarētājs – stipendijas ieguvējs – tiks paziņots novembra izskaņā. Vienreizējās stipendijas apjoms konkursa uzvarētājam ir 1500 eiro. 

Lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņems žūrijas komisija no LVM un LMA, vērtējot pretendentu māksliniecisko profesionalitāti un darbu atbilstību konkursa radošajam uzdevumam. Papildu informācija par konkursu ir pieejama vietnē www.lvm.lv/maksla un www.lma.lv.

Lasīt vairāk: