14 • 09 • 2021

AS “Latvijas valsts meži” aicina pieteikties meža nozares hakatonam

hakatons3

No 27. septembra līdz 1. oktobrim tiešsaistē norisināsies pirmais meža un ar to saistīto nozaru starptautiskais hakatons, kas notiek “SilvaTech” akcelerācijas programmas ietvaros. Pieteikties aicināti gan individuāli interesenti, gan komandas. Dalībnieki var pieteikt savas idejas vai risināt AS “Latvijas valsts meži” (LVM) definētos izaicinājumus.

Līdz 24. septembrim var pieteikties dalībai starptautiskajā mežsaimniecībai veltītajā tiešsaistes hakatonā, ko organizē LVM sadarbībā ar akcelerācijas programmu “Startup Wise Guys”. Hakatonam var pieteikties starptautiskas komandas vai arī individuāli interesanti neatkarīgi no tā, vai pašiem ir sava ideja. Dalībniekiem būs iespēja izveidot komandas vai pievienoties kādai citai komandai. Par to ikviens varēs lemt pirmajās hakatona dienās, 27. un 28. septembrī, kuru laikā tiks izveidotas komandas.

Hakatonam tiks reģistrētas ne vairāk kā 20 komandas. Priekšroka tiks dota tām komandām, kas var piedāvāt risinājumu hakatona izaicinājumiem vai tām idejām, kas atbilst “SilvaTech” akcelerācijas programmas tēmām. Hakatona laikā meklēs risinājumus šādiem organizatoru definētiem izaicinājumiem:

- karjeru monitorings,

- ravēšanas robots,

- GPS mežkopības instrumenti,

- virtuālais žogs,

- drona programmatūra jaunaudžu apsekošanai,

- stādu koordinātas,

- mežaudzes augstuma noteikšana,

- kūdras biezuma attālināta noteikšana,

- interneta zonas pastiprinātājs.

Plašāk ar idejām var iepazīties hakatona mājaslapā.

Ņemot vērā, ka izaicinājumi un arī risinājumi, tāpat kā pati nozare, ir specifiski, hakatona organizatori īpaši aicina pieteikties speciālistus ar zināšanām un pieredzi mākslīgā intelekta, mašīnmācīšanās, ģeotelpiskās informācijas tehnoloģiju jomās; īpaši gaidīti arī robotikas speciālisti. Tāpat svarīga loma būs profesionāļiem no dažādām informācijas tehnoloģiju (IT) jomām, kā arī speciālistiem ar pieredzi biznesa attīstīšanā.

Hakatons norisināsies tiešsaistē, MS Teams vidē angļu valodā. Labākās komandas, kas iegūs starptautiskas profesionāļu žūrijas augstāko vērtējumu, būs aicinātas strādāt tālāk “SilvaTech” programmas pirms-akcelerācijas posmā, kas ir nākamais solis iespējai vienoties ar LVM par kopīgas inovācijas attīstīšanu. Arī pirms-akcelerācijas programma notiks tiešsaistē. Ar mentoru un video lekciju palīdzību tās dalībnieki varēs attīstīt tālāk savu ideju vai produktu, mācīties par pārdošanu un investīciju piesaisti, kā arī komandas veidošanu un uzņēmuma vadīšanu.

 Pieteikšanās hakatonam 

Lasīt vairāk: