13 • 07 • 2021

Iznācis jaunais mammadaba žurnāls "Meklē veldzi"

mekle veldzi vaks zinai

Jaunais mammadaba žurnāls "Meklē veldzi" un aicina pavadīt lieliskas brīvdienas, saplūstot ar smaržīgu vasaras mežu, upju un ezeru krastiem, kas citos gadalaikos ir dūksnaini, dubļaini un pat nepieejami. Vienlaikus mammadaba aicina atcerēties, ka mežs ir ne tikai vieta, kur vasarā aizbēgt no pilsētas sakarsušā asfalta un elpot vēsu, mīkstu un tīru gaisu, bet tā ir vieta, pret kuru jāizturas ar cieņu, saudzīgi un vienmēr jāpatur prātā, ka mēs tur esam viesi.

Garās vasaras dienas un gaišās naktis mudina tvert katru mirkli un izbaudīt vasaru pilnībā! AS “Latvijas valsts meži” vecākais vides eksperts un putnu pētnieks Uģis Bergmanis žurnālā iepazīstina ar vasaras meža putnu kori, kuru dziesmas vasarā pieskandē mežu, iepriecinot atpūtniekus ar skaistu koncertu. Daži no šī kora dalībniekiem tērpušies īpaši krāšņos tērpos!

mekle veldzi vaks

Vēstures elpu var sajust Kurzemes mežos, dodoties pa pēdām senajām šaursliežu dzelzceļa līnijām, ko izbūvēja Pirmā pasaules kara laikā. Vilcieni pa tām beidza kursēt pirms gandrīz 60 gadiem, bet, ja zini stāstu, spēsi mežā atpazīt arī šaursliežu dzelzceļa laika liecības.

Dodoties dabā, vasarā atpūtniekiem mežā jābūt īpaši piesardzīgiem un atbildīgiem, jo ir ļoti augsta ugunsbīstamība; īpaši, ja karstās dienas neatkāpjas. Tāpēc jaunajā mammadaba lasi, kā rodas mežu ugunsgrēki, kas jāievēro, lai tos neizraisītu un kādas tehnoloģijas tiek izmantotas, lai uzraudzītu lielos meža masīvus.

Savukārt LTV kultūras ziņu vadītāja Eva Johansone atklāj, ko nozīmē brīvprātīgā vienkāršība un dod padomus, kā atpūsties dabā, tai tai traucētu iespējami mazāk.

Lasīt vairāk: