09 • 02 • 2021

LVM piedāvā iegādāties enerģētisko šķeldu

skelda1

Nostiprinoties salam un pieaugot siltumenerģijas patēriņam, vairākās ražotnēs, jo īpaši tajās, kurās ražo enerģiju apkures nodrošināšanai, būtiski samazinājies krājumu līmenis. Lai nodrošinātu enerģētiskās šķeldas pieejamību apkures sezonā, “Latvijas valsts meži” (LVM) piedāvā iegādāties enerģētisko šķeldu 50 000 MWh jeb 60 000 ber.m3 apjomā. LVM šķeldu piegādās trīs mēnešu periodā - no februāra līdz aprīlim.

 Enerģētisko šķeldu LVM ražo no koku biomasas - gan no ciršanas atliekām (piemēram, zariem, galotnēm, atgriezumiem, sīkkokiem, skujām), gan no apauguma un sīkkoksnes, kas paliek mežā pēc ceļmalu un grāvju apauguma novākšanas un jaunaudžu kopšanas. Enerģētiskā koksne pirms šķeldas ražošanas ir noturēta kaudzēs vismaz 3 mēnešus. Vidējais šķeldas mitrums ir ap 38 %, atsevišķos periodos nepārsniedz 55 %, kas nodrošina optimālu siltumietilpību un kvalitatīvu un videi draudzīgu izejvielu enerģijas ražošanai.

LVM aktuālais pārdošanas piedāvājums pieejams: https://www.lvm.lv/biznesa-partneriem/produkti/koksnes-produkti/aktualitates-un-piedavajumi