07 • 05 • 2019

Meža dienu pasākums Sulu koku parkā

photo copy

Meža dienu ietvaros AS “Latvijas valsts meži”, Smiltenes novada pašvaldība un SIA “Kainaži” 15.maijā organizē Ziemeļamerikas sudraba kļavu stādīšanas talku pirmajā Sulu koku parkā pasaulē.

“Iestādot sudraba kļavas, mūsu parkā būs sastopamas jau trīs kļavu koku sugas, kuras papildinās parkā jau augošos bērzus un valriekstus. Kad koki būs sasnieguši urbšanai atbilstošu stumbra diametru, interesentiem būs iespēja ne vien tos apskatīt, bet arī nobaudīt šo koku sulu,” par pasākumu stāsta dzirkstošo bērzu sulu “Birzī” ražotājs SIA “Kainaži” īpašnieks Ervins Labanovskis.

Lai gan uzņēmuma sadarbība ar pašvaldību parka izveidē Brantu pagasta Kainaižos tika uzsākta vien pagājušogad, tajā jau aug 110 melnie valrieksti, 100 cukura kļavas, kā arī Latvijai raksturīgie āra un purva bērzi un parastās jeb Norvēģijas kļavas.

img 2289

Sakoptā parka teritorija interesentiem sniedz iespēju atpūsties dabā un izzināt tās koku sugas, kas pavasarī dod uzturā lietojamu sulu, kā arī iepazīt bērzu sulu ražotni lekciju un ekskursiju veidā.

“Vēsturiski Meža dienas nenotika mežā. Meža darbinieki devās uz sabiedrībai nozīmīgām vietām, kur stādīja jaunos kokus. Tieši tā ir izveidoti priežu meži, kas sargā Baltijas jūras kāpas, daudzi parki un dendroloģiskie stādījumi. Tāpēc Latvijas valsts mežu kolektīvam ir īpašs prieks iesaistīties arī šī jaunā un Smiltenes novadam tik nozīmīgā Sulu koku parka izveidē,” skaidro LVM pārstāvis Tomass Kotovičs.

Meža dienu talkas dalībnieki aicināti ņemt līdzi lāpstas un ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Lasīt vairāk: