25 • 01 • 2019

Militārās mācības notiek arī derīgo izrakteņu vietās

img 0893 copy

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) militārās mācības organizē AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajā teritorijā jau vairāk nekā 10 gadus. Visbiežāk zemessargu un militārā transporta autovadītāju kvalifikācijas kursi un mācības tiek rīkotas LVM derīgo izrakteņu vietās.

“Būtiski ir saskaņot mācību norisi ar LVM sadarbības partneriem, lai netiktu traucēti uzņēmuma ražošanas procesi un ierobežotas sabiedrības rekreācijas iespējas. Mācību laikā NBS nodrošina sabiedrības drošības un vides aizsardzības pasākumus apmācību vietās. Pēc mācībām derīgo izrakteņu ieguves vietas tiek sakārtotas un nodotas atbilstoši mūsu noteiktajām prasībām,” skaidro LVM Zemes dzīles pārdošanas vadītāja Baiba Rozīte.

img 0903 copy

Aizvadītā gada izskaņā tika noslēgta vienošanās par sadarbību starp LVM un NBS, lai sekmētu militāro mācību norisi, ievērojot mežu apsaimniekošanas, aizsardzības un sociālās intereses, kā arī vides prasības. Ik gadu valsts mežu teritorijā notiek vairāk nekā 200 militārās mācības, ko organizē NBS.

NBS sadarbojas ar valsts, pašvaldību un privātajām institūcijām likumā noteiktajā kārtībā. Sadarbības pamatā ir civilmilitārā sadarbība, kas ir plānota un saskaņota valsts pārvaldes iestāžu, sabiedrības un NBS darbība valsts apdraudējuma pārvarēšanai. Latvijā katru gadu notiek militārās mācības, lielākās no tām: “Namejs”, "Saber Strike", "Summer Shield" un "Sudraba bulta".

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekošanā ir vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā, kas ir nozīmīgas tautsaimniecības vajadzību nodrošinājumam. Atradņu izveides vietas ir rūpīgi izvēlētas, lai līdzsvarotu uzņēmuma saimnieciskās un tautsaimniecības vajadzības pēc minerālajiem materiāliem un to maisījumiem, neradot vides apdraudējumu.

Lasīt vairāk: