28 • 04 • 2016

Kubikmetrs mākslas “Positivus” festivālā

mm1

Novērtējot koksnes labās īpašības un tās plašās izmantošanas iespējas ikdienā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina piedalīties vides objektu konkursā “Zūdam kokos”. Dabas iedvesmoto autoru darbi papildinās jūlija vidū gaidāmā mūzikas festivāla “Positivus” gaisotni. Darbu iesniegšanas termiņš – 16. maijs.

Konkursā iesniegtajiem darbiem – mākslas objektiem – jāattēlo veidi, kā koksne tiek izmantota cilvēka dzīvē. “Koksne ir unikāls produkts, kurai piemīt virkne īpašību, kas padara to par modernu, praktisku, ekonomisku un, kas īpaši svarīgi, videi un cilvēkiem draudzīgu materiālu,” atklāj LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. “Koksne ir vienīgais plaši pieejamais materiāls, kas ir atjaunojams, un šim faktam ir svarīga loma neatjaunojamo resursu patēriņa samazināšanā, tāpēc priecāsimies saņemt darbu pieteikumus, kuru realizācijai mākslinieki izmantos videi draudzīgus materiālus, tostarp vismaz vienu kubikmetru koksnes.”

Ko iespējams izdarīt ar kubikmetru koksnes? Filma iedvesmai par to, cik ātri Latvijā aug mežs.

ekr

Interesenti aicināti iesūtīt savus darbus konkursam “Zūdam kokos” līdz 16. maijam (ieskaitot) uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. E-pastā papildus iesniedzamajiem materiāliem jānorāda arī darba nosaukums, darba autors vai autoru kolektīvs, kā arī kontaktinformācija – tālruņa numurs un e-pasta adrese.

Konkursa nolikums.

Trīs labāko ideju autori saņems 1000 eiro sava darba realizēšanai, kā arī četrus ielūgumus uz “Positivus” festivālu.

Iesniegtos darbus izvērtēs žūrijas komisija: Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas vadītājs, profesors Aigars Bikše, “Positivus” festivāla organizatori, AS “Latvijas valsts meži” pārstāvji, kā arī mārketinga un zīmolu aktivizācijas aģentūras SponsorKing pārstāvji.

Lasīt vairāk: